Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεργασία & δημιουργικότητα κατά των Εξαρτήσεων (video)

Ναρκωτικά
26 Ιουνίου 2017 / 17:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σειρά εκδηλώσεων ξεκινά σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας - ΔΗ.ΜΟ.Π. «Νίκος Μώρος»

και το Σύλλογο «ΣΤΗΡΙΞΗ» κατά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών & του AIDS. Σε κοινή συνέντευξη τύπου, η Αννέτα Τσελέντη- επιστημονικά υπεύθυνη της ΔΗ.ΜΟ.Π., ο Σπύρος Δολιανίτης - γ.γ. του συλλόγου ΣΤΗΡΙΞΗ και η Μαρία Γονίδη - αντιπρόεδρος της ΔΗΜΟΠ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, μίλησαν για το σκοπό των εκδηλώσεων αυτών: «Θέλοντας να αναδείξουμε τις σημαντικές δυνάμεις και αποθέματα που διαθέτουμε ως πρόσωπα, ως ομάδες και ως κοινότητα, σας προσκαλούμε στις δραστηριότητες που διοργανώνουμε με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Μπορούμε να αυξήσουμε την ανθεκτικότητά μας μέσα στις συνθήκες αβεβαιότητας και διαρκών αλλαγών που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα σήμερα, παίρνοντας δύναμη από αξίες και δεξιότητες που διαθέτουμε παραδοσιακά ως κοινωνία.
Η ΔΗ.ΜΟ.Π. «Ν. ΜΩΡΟΣ», μέσα από τη δραστηριότητά της όλο το χρόνο, δημιουργεί τις συνθήκες για να αναδειχθούν αυτές οι δυνάμεις που μετασχηματίζονται σε επιλογές και στάσεις ζωής, που μας κινητοποιούν να συνδεόμαστε μέσα από σχέσεις σεβασμού και σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων. Έτσι και οι εκδηλώσεις που επιλέγουμε για την 26η Ιουνίου δίνουν έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων συνεργασίας, ομαδικότητας και κριτικής σκέψης». Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συν εργασία με τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, την Αστρονομική Εταιρεία και την Ορθοπεταλιά.
 
Πρόγραμμα εκδηλώσεων 
 
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν  απόψε στο χώρο της Πάνω Πλατείας με την προβολή της ταινίας «Summerhill» του Jon East, που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.(21:30-24:00).


Τετάρτη, 28/6/17: στο χώρο της Πάνω Πλατείας (Κιόσκι) 19:00
- «Kids Athletics» για παιδιά δημοτικού από τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο
- «Table cricket» με τη συμμετοχή αθλητών των Special Olympics Κέρκυρας
- Δραστηριότητες με ποδήλατο για παιδιά δημοτικού από το Σύλλογο Ορθοπεταλιά. 
20:00 Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά (6-10 ετών) από την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας.
21:30 Παρατήρηση νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπιο από την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας.
Τετάρτη, 5/7/17: στο Art-Café
20:00 Ποιητική Βραδιά: Διαβάζουν ποιήματά τους οι Κερκυραίοι ποιητές:
• Αλέξανδρος Αηδόνης
• Άντζελα Γεωργοτά
• Ναταλία Καποδίστρια
• Λεωνίδας Μερτύρης.
Συντονίζει: ο Ευριπίδης Κλεόπας
Ιούλιος (η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθούν σύντομα): Τουρνουά σκάκι για παιδιά από το Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας στο Λιστόν.
Πέμπτη, 20/7/17: 19:00 Τελετή λήξης τουρνουά Μπάσκετ. Το τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 θα θα διεξάγεται από 20/6/2017 έως 20/7/2017 στο Γυμναστήριο του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου.