Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζει τις πιέσεις ο ΝΑΟΚ για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου

ΝΑΟΚ
27 Ιουνίου 2017 / 12:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ζούμε μια κατάσταση αβεβαιότητας με συνεχείς πιέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, μέσω του ΟΛΚΕ, που έχουν φτάσει τον Όμιλο στα όρια του» είπε το ΔΣ του ΝΑΟΚ στο Δήμαρχο Κέρκυρας, σε συνάντηση που

είχαν χθες στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ. Ο Πρόεδρος Τηλέμαχος Γαβαλάς, και μέλη του Δ.Σ., συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Όμιλος, κυρίως από την εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ, στη λειτουργία των εγκαταστάσεών του.

Όπως ανέφεραν τα μέλη του Δ.Σ.  του  Oμίλου, μετά την υπόσχεση από το ΤΑΙΠΕΔ   (επί προεδρίας Πιτσιόρλα) και από το Υπουργείο Ναυτιλίας, για την παραχώρηση  του παραλιακού  μετώπου  - στο οποίο περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ -  στο Δήμο Κέρκυρας,  έχουν περάσει  αρκετοί μήνες και  ακόμα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. «Σήμερα» είπαν «ζούμε μια κατάσταση αβεβαιότητας με συνεχείς πιέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, μέσω  του ΟΛΚΕ,  που έχουν φτάσει τον Όμιλο στα όρια του».

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε  ότι υπάρχει καθυστέρηση, άλλα διαβεβαίωσε την Διοίκηση του ΝΑΟΚ ότι δεν έχει  αλλάξει τίποτα από την αρχική δέσμευση της κυβέρνησης  για  την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης  και τόνισε, ότι από  την πλευρά του Δήμου, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε  να  έχουμε άμεσο αποτελέσματα, που στη συνέχεια θα δρομολογήσει και τη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας.

Η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη 

Υπενθυμίζεται ότι της συνάντησης με τον Δήμαρχο, έχει προηγηθεί επίσκεψη του ΔΣ του ΝΑΟΚ στον Περιφερειάρχη, όπου συζητήθηκε και πάλι η ασφυκτική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΝΑΟΚ. Σε δελτίο τύπου της περιφέρειας μάλιστα αναφέρονταν «διαρκείς πιέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, δια του ΟΛΚΕ, που έχουν φτάσει την κατάσταση στον Όμιλο προ αδιεξόδου»
Ο Θ. Γαλιατσάτος απάντησε θετικά στο αίτημα του Ομίλου για την πραγματοποίηση σύσκεψης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων και την αποστολή επιστολής προς το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο Οικονομικών. “Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια”, είπε, “κι ως προς τη σύσκεψη, αφού ενημερώσουμε πρώτα το Δήμαρχο Κέρκυρας ώστε να προχωρήσουμε μαζί, κι ως προς την σύνταξη επιστολής”.

Ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας (ΟΛΚΕ)

Από την πλευρά του ΟΛΚΕ ωστόσο, ο Πρόεδρός του Σπύρος Στεφανίδης με επιστολή του στην Καθ. Ενημέρωση είχε δηλώσει «Ο ΟΛΚΕ, όπως πλειστάκις έχω δηλώσει-και σε σας και την εφημερίδα σας, ουδεμία πίεση εξάσκησε ή ασκεί ούτε και προτίθεται να εξασκήσει επί ουδενός και επί ουδεμιάς απλώς τηρεί πάντα τη κείμενη νομοθεσία, ως υποχρέωση έχει. Σε ό,τι αφορά δε το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει δι΄εμού και πάλι ότι αυτό ουδέποτε υπέδειξε στον ΟΛΚΕ να εξασκήσει τη παραμικρή πίεση ούτε για το επίμαχο θέμα ούτε για οιοδήποτε άλλο θέμα συνεχίζοντας έτσι να αφήνει τη Διεύθυνση του ΟΛΚΕ ελεύθερη να διοικεί κατά νόμο και κρίση της διατηρώντας βέβαια τον έλεγχο, ως δικαίωμα έχει».