Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες προτάσεις από Α. Τσίπρα, επιφυλακτική η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συμβασιούχοι
27 Ιουνίου 2017 / 14:55

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Τράκας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έκανε νέες προτάσεις τις οποίες θα αξιολογήσει σε περίπου μια ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του πρωθυπουργού περιλαμβάνει την κατάργηση του ορίου ηλικίας για συμμετοχή των συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Οι συνδικαλιστές απέφυγαν να πάρουν θέση για τη στάση που θα κρατήσουν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις, ωστόσο οι περισσότεροι έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη.

Μικροένταση

Πριν από τη συνάντηση επικράτησε για λίγη ώρα μικροένταση έξω από το Μαξίμου, όταν έφθασαν συμβασιούχοι των δήμων, οι οποίοι δεν είναι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της ΚΕΔΕ, ενώ δεν έλειψαν τα σπρωξίματα, πριν τελικά απομακρυνθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο.

Κατατέθηκε η τροπολογία

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Δευτέρας κατατέθηκε στη Βουλή, με σκοπό να ψηφιστεί την Τρίτη, η τροπολογία της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ βαθμού.

Η τροπολογία με τίτλο «Επανακαθορισμός του πλαισίου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των Ο.Τ.Α α΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών» εντάχθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και προβλέπει την υπογραφή νέων συμβάσεων για όσους εργάζονται ήδη ως συμβασιούχοι, υπό την προϋπόθεση ότι οι αρμόδιοι Δήμοι θα προχωρήσουν στις συμβάσεις και θα καλύψουν τις αναγκαίες πιστώσεις.

Απώτατο όριο για την έναρξη των νέων συμβάσεων είναι η 31η Μαρτίου 2018. Προβλέπεται επίσης ότι εντός Ιουλίου οι δήμοι θα υποβάλουν αιτήματα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις οικονομικές δυνατότητές τους.

Θα ακολουθήσει σχετικός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ όπου το όριο της ηλικίας θα αυξάνεται κατά πέντε έτη. Προβλέπεται ακόμη πρόσθετη μοριοδότηση για όσους υποψήφιους έχουν εργαστεί στο παρελθόν ως συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας.