Αστυνόμευση στα Ιόνια Νησιά:156 συλλήψεις σε μια βδομάδα

Τα αδικήματα αφορούν την κατοχή ναρκωτικών ουσιών, την διάθεση ειδών παραεμπορίου, την κατάληψη αιγιαλού, την ηχορύπανση

27
Ιουνίου / 2017

Μεικτά συνεργεία αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας, πραγματοποίησαν εντατικούς προληπτικούς αστυνομικούς ελέγχους σε περιοχές με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον κατά το χρονικό διάστημα 19 έως και 25 Ιουνίου 2017.
Οι έλεγχοι για την προστασία των τουριστικών περιοχών μεγάλης επισκεψιμότητας από παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν φαινόμενα μικροκλοπών, διαρρήξεων  παραθεριστικών κατοικιών, παράνομης πώλησης ειδών παραεμπορίου, την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την οδηγική συμπεριφορά. 

Στην Κέρκυρα συνελήφθησαν 47 άτομα, μεταξύ των οποίων 8 για ναρκωτικά, 6 για παραεμπόριο, 9 για ηχορύπανση .
Βεβαιώθηκαν 508 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν 7 για μέθη, 22 για ταχύτητα, 25 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 14 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 36 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στην Ζάκυνθο συνελήφθησαν 53 άτομα για αδικήματα που αφορούσαν στην κατοχή ναρκωτικών ουσιών 5, για διάθεση ειδών παραεμπορίου 10, για ηχορύπανση 10 καθώς και για άλλα αδικήματα.
Βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 146 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων 20 για ταχύτητα, 22 μη χρήση προστατευτικού κράνους και 7 για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.
Στην Κεφαλονιά συνελήφθησαν 34 άτομα, από τα οποία 5 για στέρηση αδείας οδηγήσεως, 11 για κατάληψη αιγιαλού, 2 για παραεμπόριο.
Διαπιστώθηκαν 27 παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και 70 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας.
Στην Λευκάδα αντίστοιχα κατά του ελέγχους συνελήφθησαν 22 άτομα, 2 για ναρκωτικά, 5 μέθη, 8 για κατάληψη αιγιαλού.
Βεβαιώθηκαν 186 παραβάσεις του Κ.Ο. Κ από τις οποίες 5 για μέθη, 14 για ταχύτητα, 6 για μη χρήση προστατευτικού κράνους.