Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την Ο.Χ.Ε. Λευκάδας

ΟΧΕ Λευκάδας
29 Ιουνίου 2017 / 09:44

ΛΕΥΚΑΔΑ. Σύσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουνίου 2017, στην έδρα της Περιφέρειας για την ΟΧΕ Λευκάδας, με τη συμμετοχή του Δήμαρχου Λευκάδας Κων/νου Δρακονταειδή, του Aντιδημάρχου Γιώργου Φίλιππα, του Kοσμήτορα

... της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητή Άγγελου Κότιου, του συντονιστή του έργου Δρ. Μανώλη Κουτουλάκη, του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΠΙΝ Παναγή Ζησιμάτου, του επιστημονικού συνεργάτη του Περιφερειάρχη Γεράσιμου Παναγιωτάτου – Τζάκη και του στελέχους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Ιονίων Νήσων Θανάση Σπίγγου.
Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κ.κ. Κότιος και Κουτουλάκης εξήγησαν σε αδρές γραμμές το σκεπτικό της ΟΧΕ Λευκάδας, ενημέρωσαν ότι περιοχή παρέμβασης είναι η ανατολική ακτογραμμή της Λευκάδας αλλά με ποικίλες δράσεις και στην ενδοχώρα και υπογράμμισαν ότι η πρόταση του Δήμου όπως διαμορφώνεται κινείται στο πλαίσιο που τέθηκε από την ΠΙΝ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, με έργα υλοποιήσιμα στα επόμενα 4-5 χρόνια.
Το Σεπτέμβριο θα γίνει η εξειδίκευση, αμέσως μετά θα εκδοθεί πρόσκληση για υποβολή προτάσεων, παράλληλα όμως η μελετητική ομάδα θα προχωρά στις εργασίες που πρέπει να εκτελέσει, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.