Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

450 στρέμματα έγιναν στάχτη στην νοτιοανατολική Κεφαλονιά

Πυρκαγιά
03 Ιουλίου 2017 / 11:33

Υπο έλεγχο έχει πλέον τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Κεφαλονιά, η οποία ωστόσο προκάλεσε καταστροφή σε μεγάλη έκταση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:30 στην περιοχή στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης. Αμέσως κινητοποιήθηκε το περιπολικό που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση αλλά όπως δήλωσε στο enimerosi.com ο Περιφερειακός Διοικητής Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής, Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, η φωτιά είχε τρεις διαφορετικές εστίες οι οποίες εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα, γεγονός που προβληματίζει τις Αρχές.

Επιχείρησαν 32 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, 7 πυροσβεστικά οχήματα, 2 υδροφόρα της αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς, τρία οχήματα της εθελοντικής ομάδας Ελειού Πρόννων, δύο πετζετέλ, τέσσερα καναντέρ και εννέα πυροσβεστικοί υπάλληλοι από το πεζοπόρο της Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, δεν κινδύνευσαν όμως κατοικημένες περιοχές και ανθρώπινες ζωές

Αργά το βράδυ η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς έχει αρχίσει από την πρώτη στιγμή να διενεργεί έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες της πυρκαγιάς.
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ενώ παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή. Ο Διοικητής Ευθύμιος Γεωργακόπουλος είναι αισιόδοξος και εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αναζωπύρωσης ωστόσο η πυρκαγιά κατέκαψε γύρω στα 450 στρέμματα.