Αμερικανοί οι περισσότεροι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων

ΡΟΔΟΣ. Οι Αμερικανοί είναι οι τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη σειρά της κατάταξης των επισκεπτών της Ρόδου με κρουαζιερόπλοια τη χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του λιμανιού.

10
Ιουλίου / 2017

Ειδικότερα από την καταγραφή των στοιχείων του γραφείου ασφαλείας, σε σύνολο 112.337 τουριστών οι Αμερικάνοι καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά, από τους Βρετανούς που ακολουθούν και τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην τρίτη θέση. Πιο συγκεκριμένα η πρώτη πεντάδα των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων διαμορφώνεται ως εξής: Αμερικάνοι: 26.126 άτομα,  Βρετανοί: 19.355 άτομα, Ισραηλινοί: 10.551 άτομα, Γερμανοί: 8.548 άτομα, Ισπανοί: 8.515 άτομα. Ενώ ακολουθούν οι Αυστραλοί 4.523 άτομα και οι Καναδοί 5.216 άτομα. Επίσης καταγράφηκαν και 2.750 Τούρκοι τουρίστες.
Σημειώνεται ότι τo 2016 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 52% περισσότεροι Αμερικανοί, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυξημένες θα είναι οι αφίξεις και φέτος οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο με αντίστοιχη αύξηση των εσόδων. Μεγάλο ρόλο στην αύξηση του ενδιαφέροντος την τελευταία διετία των Αμερικανών τουριστών έπαιξε και η ισοτιμία Ευρώ-Δολαρίου προς όφελος του αμερικανικού νομίσματος. Η Ρόδος και τα νησιά μας είναι αποδεδειγμένα δημοφιλείς προορισμοί, και η επίσκεψή τους μέσω της κρουαζιέρας παραμένει ένα όνειρο για χιλιάδες Αμερικανούς.

ΡΟΔΙΑΚΗ