Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο περιστύλιο των Ανακτόρων ολοκληρώθηκε το συναρπαστικό Corfu Challenge

Ιστιοπλοΐα
10 Ιουλίου 2017 / 12:15

Τα άκρως εντυπωσιακά σκάφη Maxi72 που συμμετείχαν σε επίσημο αγώνα για πρώτη φορά σε Ελληνικά νερά ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους με την ιστιοδρομία του Σαββάτου.

Στο αγωνιστικό μέρος έγιναν φοβερές μονομαχίες μεταξύ των σκαφών και των έμπειρων ιστιοπλόων αλλά τελικά η κατάσταση στην κορυφή δεν άλλαξε. Έτσι, το Corfu Challenge του 2017 έκλεισε με πολύ θεαματικό τρόπο και μεγάλο νικητή το σκάφος PROTEUS του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Γεώργιου Σακελλάρη. Η τελική κατάταξη είναι: Proteus, Momo, Bella mente, Cannonball και Evniki.
Ο τελικός αγώνας διεξήχθη το Σάββατο και συνεπήρε τους θεατές. Οι συνθήκες ήταν πιο ήπιες από τις προηγούμενες ημέρες,  αφού έπνεαν βορειοδυτικοί άνεμοι 12-16 κόμβων.

Όταν ρωτήθηκε για το πρόγραμμα προπόνησης της ομάδας, ο επικεφαλής της ομάδας του Proteus, Tommaso Chieffi εξήγησε: "Αρχικά αποφασίσαμε να αγωνιστούμε έναντια στο σκάφος MOMO, ήξερα αν δεν το κάναμε εμείς θα το έκαναν αυτοί. Υπήρξε πολλή δράση γιατί εκτός από εμάς, η Cannonball κυνηγούσε την Bella Mente για να διεκδικήσει την τρίτη θέση." είπε για το συναρπαστικό ξεκίνημα του αγώνα: «Το σπουδαίο με αυτά τα σκάφη είναι ότι είναι ευέλικτα και ελαφριά, και με ένα μεγάλο πλήρωμα μπορεί να κάνει οτιδήποτε.»
Ο νικητής του αγώνα 7 ήταν ο Hap Fauth και η ομάδα Bella Mente ακολουθούμενη από τους MOMO, Proteus, Evniki και Cannonball.



Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο των Παλαιών Ανακτόρων στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας. Περίτεχνα σχεδιασμένα έπαθλα αλλά και εκλεπτυσμένα δώρα που εκφράζουν τις αξίες του αγώνα, τελειότητα, υψηλή αισθητική, και αρτιότητα, περίμεναν τους νικητές.
Για πρώτη φορά δόθηκε στην κλάση Maxi 72 κύπελλο εις μνήμη του παγκοσμίου φήμης Έλληνα ιστιοπλόου ανοικτής θάλασσας Γεώργιου Κουμάνταρου.
Όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν ενθουσιασμένοι από το νησί εκφράζοντας την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην Κέρκυρα το συντομότερο και το Corfu Challenge να συνεχίσει να διοργανώνεται και τα επόμενα χρόνια στο νησί των Φαιάκων.



Το Corfu Challenge διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαρίνας Γουβιών σε συνεργασία με την Κλάση MAXI 72, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Κέρκυρας. Μέγας Χορηγός ως Official Timepiece είναι η Rolex που με υπερηφάνεια στηρίζει τον αγώνα, με την πεποίθηση ότι η διοργάνωση αυτή θα φέρει την Ελλάδα στο προσκήνιο αγώνων ιστιοπλοΐας κορυφαίων κλάσεων.