Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με «μέσον» οι ξαπλώστρες στα παράλια!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
11 Ιουλίου 2017 / 08:56

ΛΑΡΙΣΑ. Κυριακή Ιουλίου, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι Λαρισαίοι εγκατέλειψαν μαζικά την πόλη, με την κίνηση εξόδου προς τις παραθαλάσσιες περιοχές να είναι συνεχής, από τις πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι. Οι παραλίες των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, αλλά και της Πιερίας "βούλιαξαν" από κόσμο.

Κονβόι αυτοκινήτων σχηματίστηκε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, στον επαρχιακό δρόμος Λάρισας - Αγιάς -Αγιοκάμπου, που κορυφώθηκε τις βραδινές ώρες.
Αστυνομική δύναμη βρισκόταν σε κομβικά σημεία του, είτε για τον έλεγχο της κίνησης αυτοκινήτων, είτε για να διευκολύνουν την ομαλή ροή τους στον παραλιακό άξονα.
Γι’ άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι Λαρισαίοι, πραγματοποιούν ημερήσιες εξορμήσεις στους παραλιακούς οικισμούς του νομού κάθε Σαββατοκύριακο και οι εποχές της διήμερης και τριήμερης διαμονής τους, σε καταλύματα, προκειμένου να αποφύγουν την καθημερινή μετακίνησή τους, από και προς τις γειτονικές μας ακτές, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Στις παραλιακές καφετέριες και μπαρ, χθες, γινόταν το αδιαχώρητο.
Οι επισκέπτες κατέκλυσαν κάθε πιθαμή χώρου μπροστά στην ακρογιαλιά, άλλοι επιλέγοντας να απολαύσουν τον καφέ τους στις ξαπλώστρες των καταστημάτων και άλλοι να "στήσουν" την ομπρέλα τους σε μια ελεύθερη θέση της παραλίας.
Η ροή των επισκεπτών ήταν τόσο μεγάλη και συνεχής μέσα στην ημέρα, που παρατηρήθηκε και το φαινόμενο της "κράτησης" θέσης ή ξαπλώστρας στην παραλία. Συγκεκριμένα μία παρέα έφευγε, μία ερχόταν, σε συνεννόηση μεταξύ τους, η πρώτη να "κρατήσει" είτε τις ξαπλώστρες στην καφετέρια που καθόταν, είτε τη θέση της ομπρέλας όπου βρισκόταν, για να τις βρει η επόμενη, προς διευκόλυνσή της, προκειμένου να μην αναλώσει χρόνο στην αναζήτηση ενός χώρου… μπροστά στο κύμα.
"Αν δεν έχεις κάποιον γνωστό ή "μέσον", δεν βρίσκεις εύκολα ξαπλώστρα τις ώρες αιχμής", ειπώθηκε από επισκέπτη, που τον περίμενε η "κρατημένη θέση".