Έχασε τη μάχη ο Κερκυραίος πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο Ζευγολατιό

Φωτό: Εφημερίδα «Πελοπόννησος» /Pelop.gr

Ο 33χρονος Αριστείδης Μουζακίτης είχε τραυματιστεί στον θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματός του. Κατέληξε το πρωί της Δευτέρας στις 07:40

17
Ιουλίου / 2017

Πέθανε ο 33χρονος πυροσβέστης που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης αγροτοδασικής πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Ο δόκιμος ανθυποπυραγός, Αριστείδης Μουζακίτης, που τραυματίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης παρέμενε νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο νεαρός άνδρας υπηρετούσε στο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και το απόγευμα της Πέμπτης συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κόρινθο. Οπως έγινε γνωστό, η φωτιά μαινόταν σε δύσβατο σημείο και στην προσπάθειά του να το προσεγγίσει ανέβηκε μαζί με τρεις ακόμα συναδέλφους του στην καρότσα ενός τρακτέρ, που οδηγούσε κάτοικος της περιοχής. Ωστόσο, κατά τη διαδρομή η καρότσα ανετράπη, καταπλακώνοντας τους πυροσβέστες και τον οδηγό. Βαρύτερα απ’ όλους τραυματίστηκε ο 33χρονος, καθώς υπέστη κατάγματα στον θώρακα και άλλα σημεία του σώματός του.

Ο δόκιμος αξιωματικός είχε γεννηθεί το 1984 στην Κέρκυρα, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, ενώ εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών το Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

Ανθρωπος του ναυταθλητισμού, με θητεία σε πολλές ομάδες πόλο της Πάτρας, υπήρξε ο 33χρονος πυροσβέστης, Αριστείδης Μουζακίτης, ο οποίος έφυγε από την ζωή, όντας σοβαρά τραυματισμένος κατά τη διάρκεια κατάσβεσης αγροτοδασικής πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, ο Μουζακίτης, ο οποίος ήταν απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών φόρεσε τα σκουφάκια του ΟΠΑΘΑ, της ΝΕΠ και του ΝΟΠ, ενώ την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στον Τρίτωνα Αμαρουσίου στην Β΄ Εθνική Ανδρών του πόλο.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ανακοίνωσε ότι: "Πριν από λίγο μάθαμε την βαριά είδηση πως η Πυροσβεστική μας οικογένεια θρηνεί από σήμερα 17-7-2017 τον πρόωρο και άδικο χαμό του συναδέλφου μας Δόκιμου Ανθυποπυραγού Μουζακίτη Αριστείδη, που τραυματίστηκε βαριά την ώρα άσκησης των καθηκόντων του. (στην Πελοπόννησο).
Καλό παράδεισο συνάδελφε."
 

Με πληροφορίες από την Καθημερινή