Το αδιαχώρητο στους κερκυραϊκούς δρόμους (φωτορεπορτάζ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ίσως το καλύτερο εργαστήριο το πρωινό της Δευτέρας για τα μέλη Επιτροπής της πόλης ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς! Το απόλυτο μποτιλιάρισμα στους κερκυραϊκούς δρόμους

17
Ιουλίου / 2017

από νωρίς το πρωί έως και πολύ μετά το μεσημέρι ήταν το αποτέλεσμα δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών του νησιού, που προφανώς ομονόησαν στην σκέψη ότι εφόσον η μέρα προβλέπεται ελαφρά συνεφιασμένη, είναι  μια πρώτης τάξεως αφορμή να επισκεφτούν την πόλη για μια βόλτα, έναν καφέ και κάποιες αγορές. Αυτή η φαεινή εγκλώβισε για ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους ντόπιους και ξένους, οι περισσότεροι των οποίων «έτρωγαν» έως και μια ολόκληρη ώρα για να μπουν από τη μια μερά, να συνειδητοποιήσουν την παγίδα, και να βγουν κάθιδροι από την ...άλλη!
Μια συμπτωματικά ολίγον συνεφιασμένη μέρα του καλοκαιριού η καλύτερη απόδειξη για το επιχείρημα ότι η πόλη για χίλιους λόγους και έναν ακόμα πρέπει να κλείσει για τα αυτοκίνητα, ιδιαιτέρως τους θερινούς μήνες αιχμής, αφιερωμένη εξαιρετικά σε τοπικούς παράγοντες κι εκείνους της γενικής κυβέρνησης, που συζητούν τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ