Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στην λειτουργία του αεροδρομίου

ΡΟΔΙΑΚΗ
19 Ιουλίου 2017 / 10:59

ΡΟΔΟΣ. Ούτε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είναι ικανοποιημένος από τη σημερινή λειτουργία του αεροδρομίου της Ρόδου, και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χτες τα πράγματα ουσιαστικά δεν έχουν αλλάξει στο «Διαγόρας» μετά τη μεταβίβασή του στη Fraport Greece.

Ειδικότερα όπως έκανε γνωστό, την Πέμπτη, μέρα κατά την οποία κλιμάκιο της εταιρίας θα επισκεφτεί τη Ρόδο για να παρουσιάσει στην τοπική κοινωνία τα σχέδια ανάπτυξης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Alexander Zinell,  διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Greece, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα.
Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής: «Δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά πράγματα, δεν έχει δει κανένας τη διαφορά μεταξύ της μετάβασης από μία κατάσταση σε μία άλλη και είναι προφανές αυτό. Πριν από τη σύσκεψη θα έχω την πρώτη συνάντηση του προέδρου της Fraport του κ. Zinell ο οποίος θα έρθει πρώτα στο γραφείο μου για να συζητήσουμε τι πρέπει να γίνει και πόσο γρήγορα  στο αεροδρόμιο της Ρόδου.
Έχω και για άλλα τρία αεροδρόμια να συζητήσω μαζί του της Κω,  της Σαντορίνης και της Μυκόνου. Υπάρχει πάρα πολύ δουλειά να γίνει στα αεροδρόμια και εμείς θέλουμε να δούμε απλές καθημερινές λειτουργίες. Έπρεπε χθες να είχαν γίνει αυτές, και ένας ιδιώτης έπρεπε να μας αποδείξει ότι έχει τα αντανακλαστικά του ιδιώτη.
Εμείς θέλουμε να τα δούμε σε απλά πράγματα. Τα μεγάλα τεχνικά έργα πρέπει να σχεδιαστούν και να αδειοδοτηθούν, και αν δεν μπει ο Οκτώβριος δεν πρόκειται να δούμε κάτι τέτοιο. Αλλά θέματα καθημερινής λειτουργίας έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί χθες αποκλειστικά και μόνο με τα αντανακλαστικά που έχει ένας ιδιώτης και στερείται ένας δημόσιος φορέας και υποτίθεται ότι γι’ αυτό το λόγο έγινε αυτή η μεταβίβαση.
Δεν μεταβιβάστηκαν τα αεροδρόμιά μας για να συνεχίσουμε να έχουμε το ίδιο χάλι».