Στη Λευκάδα ο Περιφερειάρχης για τα έργα στο λιμάνι Βασιλικής

ΛΕΥΚΑΔΑ. Με αντικείμενο την πορεία κατασκευής ράμπας πρόσδεσης πλοίων στο λιμάνι της Βασιλικής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη το μεσημέρι

20
Ιουλίου / 2017

υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου. 
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θεόδωρος Χαλικιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης, ο εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας και υπηρεσιακά στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας.
 
Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την βέλτιστη λύση προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί το δυνατό συντομότερα και με το μικρότερο δυνατό κόστος και να μην τεθούν σε κίνδυνο οι διαδικασίες εκτέλεσης του τουριστικού αγκυροβολίου. 
Συμφωνήθηκε η διεξαγωγή νέας σύσκεψης την ερχόμενη εβδομάδα για να επιλεγεί τελικά η μεθοδολογία του έργου της ράμπας πρόσδεσης. 
 
"Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ταχεία ολοκλήρωση του έργου και επαναλαμβάνουμε ότι το λιμάνι της Βασιλικής πρέπει να καταστεί λειτουργικό για να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και η επικοινωνία Λευκάδας - Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Πρόκειται κατά τη γνώμη μας για ένα μεγάλο λιμενικό έργο που δίνει αναπτυξιακή πνοή στη Λευκάδα και συμβάλει εξαιρετικά στη συνοχή της Ιόνιας Περιφέρειας".