Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον τελικό ο Νίκος Νεράντζης - Κυνηγάει το μετάλλιο

Στίβος
21 Ιουλίου 2017 / 17:55

Μια σπουδαία ακόμα εμφάνιση του αθλητή του Κερκυραϊκού ΓΣ, Νίκου Νεράντζη, ο οποίος στα προκριματικά το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου στο άλμα επί κοντώ,

κατάφερε να περάσει τα 5.10μ. και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος.
Αντίθετα, ο άλλος σπουδαίος Έλληνας επικοντιστής ο Εμμανουήλ Καραλής, ήταν άτυχος αφού έσπασε το κοντάρι του και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,20 μ., ύψος με το οποίο επέλεξε να μπει στον αγώνα του.
Ο αγώνας εξελίχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, αφού πέρασαν περίπου τρεις ώρες μέχρι ο πήχης να φτάσει τελικά στα 5,20 μ., ενώ μεγάλη καθυστέρηση προκάλεσε και η απόφαση των διοργανωτών να περιμένουν την ολοκλήρωση των προσπαθειών στα 5,10 μ. και στα δύο γκρουπ, ώστε να ανεβάσουν στη συνέχεια τον πήχη στα 5,20 που ήταν το όριο, το οποίο το πέρασαν μόλις δυο αθλητές.
Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος έχει ατομικό ρεκόρ 5.46μ. και ο Κάραλης 5.63μ., αλλά στο επί κοντώ πολλές φορές τα ρεκόρ δεν μετράνε. Ο Νίκος Νεράντζης ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τα 5.00μ., είχε άκυρες τις δυο πρώτες προσπάθειες, κατάφερε όμως έστω και με την 3η να περάσει. Στα 5.10μ. είχε άκυρο το 1ο άλμα, αλλά πέρασε το ύψος με τη 2η προσπάθεια και αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει την Κυριακή και θα ξεκινήσει στις 13:20.  
Να σημειώσουμε ότι στον προκριματικό του άλματος τριπλούν ρίχνεται το απόγευμα του Σαββάτου  στις 17:45 ο Δημήτρης Μονόπωλης, ο 3ος κερκυραίος αθλητής του ΚΓΣ, όπου θα κυνηγήσει αρχικά να φτάσει τελικό, όπως οι Ματζουρογιάννης και Νεράντζης.