Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέτυχαν τον πρώτο στόχο οι Κερκυραίοι αθλητές στο Πανευρωπαϊκό

Στίβος
24 Ιουλίου 2017 / 18:47

Όταν ξεκινούσε την περασμένη Τετάρτη η αποστολή της Εθνικής στίβου Κ20, για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο Γκροσέτο της Ιταλίας,

ο Παύλος Σκορδίλης και οι τρεις αθλητές του Κερκυραϊκού, Ματζουρογιάννης, Νεράντζης και Μονόπωλης, είχαν ένα βασικό στόχο, την πρόκριση τους στους τελικούς του αγωνίσματος τους και ένα καλό πλασάρισμα στη συνέχεια.
Τον πρώτο τον πέτυχαν και οι τρεις, με τον Ματζουρογιάννη να ξεχωρίζει περισσότερο με το ατομικό ρεκόρ που έκανε και πήρε και την καλύτερη θέση, δείχνοντας ότι είναι ένα παιδί με μεγάλη ψυχή και αθλητής αγώνων, αφού κατάφερε σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ, που τον άφησε μεν στην 8η θέση, αλλά το 7.74μ. είναι μια παρακαταθήκη για καλύτερο αύριο και ο Παναγιώτη δείχνοντας απίστευτη σταθερότητα, αν δεν είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού όλο το χειμώνα, σίγουρα θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα, αλλά έχει μπροστά του το μέλλον.
Ο Δημήτρης Μονόπωλης μπήκε στον τελικό με την 11η επίδοση και με άλμα 15.55μ., ενώ στον τελικό ανέβηκε στο 15.64μ. αλλά έμεινε στη 10η θέση. Ο άλτης του ΚΓΣ φέτος δείχνει σε καλύτερη κατάσταση, έχει κάνει ατομικό ρεκόρ 15.84μ. και είναι κοντά στο να ξεπεράσει το φράγμα των 16μ. Η παρουσία του στο Πανευρωπαϊκό θεωρείται επιτυχής.
Από τον Νίκο Νεράντζη, που φέτος έφτασε το 5.46μ. στο επί κοντώ η είσοδος στον τελικό ήταν κάτι φυσιολογικό, αν και στον προκριματικό έδειξε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, ξεκίνησε στα 5μ. με δυο άκυρα άλματα και μπήκε στον τελικό με 5.10μ. Έτσι, η αδυναμία του να περάσει τα 4.90μ. τον άφησε έξω, μία άσχημη εξέλιξη για τον αθλητή που φέτος μένει Αθήνα και προπονεί ο Μεγαλοοικονόμου.
Όλα τα αγωνίσματα είναι συνδυασμός τεχνικής, προπόνησης και ψυχολογίας και εύκολα μπορείς να πας στο ζενίθ ή το ναδίρ. Όταν όμως ο ΚΓΣ, έχει τρεις αθλητές (από τους συνολικά 35 Έλληνες και Ελληνίδες της αποστολής) στους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι από μόνο του, τεράστια επιτυχία.