Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στροφές της Άρτας, τέλος! Αγώνας δρόμου για να παραδοθεί η Ιόνια πριν την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
25 Ιουλίου 2017 / 10:38

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η παράδοση ολόκληρης της Ιόνιας Οδού, του σύγχρονου αυτού αυτοκινητόδρομου, ο οποίος ήδη έχει αλλάξει σημαντικά τον οδικό χάρτη της χώρας.

Την Τετάρτη αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι τους Σελλάδες Άρτας, μήκους 27 χλμ., γεγονός που σημαίνει ότι οι στροφές του Μενιδίου, ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου, θα αποτελούν πλέον παρελθόν!
Στο τελικό στάδιο βρίσκονται και οι εργασίες στο τελευταίο, το βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού, από την Πέρδικα μέχρι την Εγνατία, μήκους 14 χιλιομέτρων, η παράδοση του οποίου υπολογίζεται στις αρχές Αυγούστου. 
Στόχος του Υπουργείου Υποδομών πάντως, είναι να δοθεί στην κυκλοφορία η Ιόνια Οδός στο σύνολό της στις αρχές Αυγούστου, πριν την έξοδο του Δεκαπεντεύγουστου, η οποία έτσι κι αλλιώς αναμένεται να είναι μαζική, με την περιοχή μας, λόγω και των οδικών αξόνων να προσελκύει πλήθος επισκεπτών!
Σήμερα, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων, διαρκεί σχεδόν 2 ώρες, αντί 3,5 ωρών που απαιτούνταν, μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.