Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε απόγνωση οι παράκτιοι της εστίασης για τις τσούχτρες

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
26 Ιουλίου 2017 / 11:10

ΠΑΤΡΑ. Κραυγή αγωνίας έβγαλαν χθες δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου εστίασης που δραστηριοποιούνται στην ακτογραμμή από τον Καστελλόκαμπο μέχρι το Λαμπίρι. Η εμφάνιση των μεδουσών τούς έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Θα ζητήσουν τη συνδρομή των τοπικών Αρχών και της επιστημονικής κοινότητας.

Η συνάντηση των επαγγελματιών έγινε χθες στο Ακταίο, και στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν περίπου 50 επιχειρηματίες. Εκφράστηκε ο προβληματισμός των καταστηματαρχών για την κατάρρευση του τζίρου τους που προκάλεσαν οι τσούχτρες το φετινό καλοκαίρι. Οι επιχειρηματίες επεσήμαναν το γεγονός ότι ο Ιούνιος χάθηκε εν πολλοίς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τις πρώτες εβδομάδες του μήνα και η κατάσταση έγινε χειρότερη τον Ιούλιο με τις μέδουσες. «Ο κόσμος φοβάται να μπει στη θάλασσα…» ειπώθηκε χαρακτηριστικά στη συνάντηση από όλους τους παρευρισκόμενους. «Οι τσούχτρες είναι για μένα κατάρα τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν» δήλωσε στην «Π» ο Σπύρος Στεργίου που πήρε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι περίπου 200 επαγγελματίες και οι 2.000 εργαζόμενοί τους αισθάνονται έντονη ανησυχία εάν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους τον ερχόμενο χειμώνα.