Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Οι 24 απολυμένοι της ΔΕΥΑΚ επιστρέφουν στη δουλειά τους

ΔΕΥΑΚ
27 Ιουλίου 2017 / 11:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως ανακοινώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Κώστας Παυλίδης, «οι πολύμηνες συντονισμένες προσπάθειές μας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΔΕΥΑ Ελλάδας,

το Σωματείο της ΔΕΥΑ Κέρκυρας και το Υπουργείο Εσωτερικών είχαν αίσιο τέλος.
Ειδικότερα, στο πολυνομονομοσχέδιο του εν λόγω Υπουργείου «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε χθες Τετάρτη (26/7) στη Βουλή, αποκαθίσταται μια τεράστια αδικία που είχε προκληθεί σε βάρος αρκετών εργαζομένων των ΔΕΥΑ.

Το προσωπικό των ΔΕΥΑ, ανάμεσα τους και οι 24 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ που είχαν βρεθεί εκτός εργασίας, επιστρέφει επιτέλους στη θέση του. Υπενθυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ είχαν χάσει τη δουλειά τους αναίτια και αδικαιολόγητα έπειτα από τη συγχώνευση των καποδιστριακών ΔΕΥΑ στην ενιαία ΔΕΥΑΚ. Με σαφή, λοιπόν, διάταξη σε άρθρο του νέου ν/σ, καλύπτεται πλήρως το νομοθετικό κενό που είχε δημιουργηθεί στον νόμο 3852/2010.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του νομοσχεδίου στο ΦΕΚ, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, έτσι ώστε να δρομολογηθεί ομαλά και οριστικά η επαναπρόσληψή τους.

Εύχομαι η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί σύντομα και επιτυχώς, όπως επίσης εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο τους ως προσωπικό μιας ευαίσθητης νευραλγικής Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κέρκυρας όπως είναι η ΔΕΥΑΚ».