Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια μαγική νύχτα καλοκαιριού η συναυλία Πλέσσα - Δάκη

Παλαιό Φρούριο
27 Ιουλίου 2017 / 15:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για περισσότερο από 2 ώρες ξεδίπλωσε ο κορυφαίος δημιουργός Μίμης Πλέσσας το σπουδαίο ταλέντο του,

είτε συνοδεύοντας τη φιλαρμονική Γαστούριου, είτε παίζοντας σολιστικά είτε συνοδεύοντας αριστοτεχνικά τους ερμηνευτές του!
Μια πανδαισία μουσικής, που θύμισε άλλοτε τα πιο ωραία χρόνια του μουσικού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και άλλοτε τις ωραιότερες στιγμές του Ελληνικού κινηματογράφου μας έφερε στο μυαλό μας πολύ όμορφες εικόνες.                                 

Αειθαλής και αεικίνητος ο Δάκης να τραγουδάει στίχους αγγλικά, γαλλικά, ακόμα και αραβικά και να ξεσηκώνει το κοινό.                                      
Ο Σπύρος Κλείσσας, γνωστός από αρκετές εμφανίσεις του στη Κέρκυρα, με ύφος άλλοτε τζάζ, άλλοτε λυρικό και άλλοτε λαϊκό, παρουσίασε ρεπερτόριο του μουσικοσυνθέτη από δισκογραφικές του δουλειές με το Πουλόπουλο, το Βοσκόπουλο, το Διονυσίου το Βογιατζή, ενώ τα ντουέτα τους με την Αγάθη Κοσκινά ήταν δείγμα ενός καλλιτεχνικού ζευγαριού πολύ πετυχημένου και με πολλές προοπτικές.                          

Η Αγάθη Κοσκινά, με εντυπωσιακή σκηνική παρουσία και μεγάλη έκταση στη φωνή της, ερμήνευσε ρεπερτόριο από τις δουλειές του Μίμη Πλέσσα με τη Ρένα Κουμιώτη, τη Τζένη Βάνου, τη Πόλυ Πάνου κ.α. με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ οι στιγμές στη παράσταση που ο Μίμης Πλέσσας τη συνόδευε μόνος του με το πιάνο απέσπασαν ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα.                                  

Η έκπληξη της βραδιάς ήρθε από το Κερκυραίο σολίστα Θάνο Γεωργούλα ο οποίος συνέπραξε καλλιτεχνικά με το Μίμη Πλέσσα και οι δύο τους καθήλωσαν το κοινό με τις μουσικές τους εμπνεύσεις.
Στα συνηθισμένα υψηλά καλλιτεχνικά επίπεδα η φιλαρμονική Γαστουρίου καθοδηγούμενη αριστοτεχνικά από τον αρχιμουσικό της Σπύρο Ράλλη σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη παράσταση με πολλές ιδιαιτερότητες.                  
Οι χορωδοί της Αχαράβης και Καναλίων έζησαν μια από τις πιο γεμάτες νύχτες στη χορωδιακή τους καριέρα και στάθηκαν αξιοπρεπέστατα στη πρόκληση αυτή.