Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν. Πανδή: Ο Γ. Καλούδης να ανακαλέσει σχετικά με τη δωρεά Ανδρεάδη

Δωρεά Ανδρεάδη
31 Ιουλίου 2017 / 13:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επανέρχεται η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Ν. Πανδή στο «θερμό» επεισόδιο του Σαββάτου και στις καταγγελίες του Γ. Καλούδη για ατασθαλίες στη διαχείριση της δωρεάς.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει: «Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Σάββατο 29 Ιουλίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Γιώργος Καλούδης, έκανε καταγγελίες για υπεξαίρεση και ατασθαλίες στο θέμα της διαχείρισης της δωρεάς Ανδρεάδη απ’ την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Οι κατηγορίες αυτές στρέφονται κατά της Περιφερειακής Αρχής, της Επιτροπής Διαχείρισης του υλικού αλλά και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας του προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης.

Ο κ. Καλούδης αφού κατήγγειλε, αποχώρησε ευθύς αμέσως απ’ τη συνεδρίαση, χωρίς να περιμένει να λάβει τις απαντήσεις που του οφείλονταν, αλλά και χωρίς να καταθέσει τα όποια στοιχεία, σχετικά με το θέμα, είχε στην κατοχή του. Η «άτακτη» στάση του κ. Καλούδη δεν είναι τυχαία – αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή απαξίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Ανώτατου, δημοκρατικά εκλεγμένου, Πολιτικού Οργάνου της Περιφέρειας αλλά και προσπάθεια
σπίλωσης του ήθους των μελών της Περιφερειακής Αρχής.

Οι πολιτικές συκοφαντίες δεν θα περάσουν. Η παραλαβή του υλικού της δωρεάς Ανδρεάδη πραγματοποιήθηκε με καθόλα νόμιμο τρόπο απ’ την αρμόδια επιτροπή και η διανομή της θα πραγματοποιηθεί με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια.
Καλούμε τον κ. Καλούδη να καταθέσει στον Εισαγγελέα τα όποια στοιχεία έχει στην κατοχή του και αφορούν τις «ατασθαλίες» και τα φαινόμενα «υπεξαίρεσης» - απ’ τη στιγμή που δεν είχε τη διάθεση να τα καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει δημόσια να ανακαλέσει τις Σαββατιάτικες δηλώσεις του και να απολογηθεί συνολικά για τη στάση του.

Η προσπάθεια δημιουργίας πολιτικών εντυπωσιασμών, με συκοφαντίες και πολιτική
λασπολογία, αποτελούν σημάδια μιας εποχής που έχει παρέλθει οριστικά και δεν συγκινεί πλέον κανένα πολίτη της Περιφέρειας. Σε τέτοια φαινόμενα η Περιφερειακή Αρχή απαντά με τα πεπραγμένα της, και συνεχίζει μαζί με το λαό των Ιονίων, την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης και της φτώχειας, την επίλυση των καθημερινών και μακροχρόνιων προβλημάτων της κοινωνίας μας, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε πόρους, την ισότητα της πρόσβασης των πολιτών στα δημόσια αγαθά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα από την ισόρροπη ανάπτυξη της οικονομίας των Ιονίων Νήσων».