Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παίζει πόλο η στρουθοκάμηλος;

Editorial
04 Αυγούστου 2017 / 13:09

Η διαχείριση του λιμανιού στον ΝΑΟΚ πρέπει να εξακολουθήσει επ΄ ωφελεία του Ομίλου. Είναι προφανές όμως για χίλιους λόγους ότι δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει.

Ευχής έργον θα ήταν να το αναλάβει δημόσιος φορέας, που να είναι η δουλειά του τα λιμάνια, και να αποδίδει ως χορηγία στον ΝΑΟΚ όσα έσοδα βεβαίωνε από την εκμετάλλευσή του μέχρι σήμερα, ο Όμιλος. Οι άλλες προσεγγίσεις και οι εξ' αυτών προερχόμενες υποσχέσεις αποδεικνύονται καθημερινώς «θωπεία αυτιών» για τη σημερινή διοίκηση του ιστορικού σωματείου.

Μόλις τις τελευταίες ώρες η ΔΕΥΑΚ διαπίστωσε ανεξήγητα μεγάλη κατανάλωση από το ρολόι της στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και αποφάσισε ν' αλλάξει ρολόι και να χρεώνει το νερό, που μέχρι σήμερα δεν χρέωνε, κατά δήλωση στελεχών της δημοτικής επιχείρησης (σ.σ. που παραλλήλως έχουν σημάνει συναγερμό και απευθύνουν έκκληση στους πάντες για περιστολή της κατανάλωσης του νερού ώστε να αποφύγουμε τις οδυνηρές διακοπές).
Προχθές η ευτυχώς επιπόλαιη φωτιά σε σκάφος, στη ράδα της Γαρίτσας, αντιμετωπίστηκε γρήγορα και αποτελεσματικά. Το σκάφος δεν ήταν στον προβλήτα (σ.σ. άλλοτε πέτσα/κυματοθραύστη) διότι εάν ήταν και το κακό ήταν μεγαλύτερο, ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη απέναντι σε ασφαλιστικές εταιρείες;

Ο Στεφανίδης του ΟΛΚΕ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να μην εισπράττει αυτός και στο όνομα του Οργανισμού, του οποίου προΐσταται, ό, τι του αναλογεί από τον ελλιμενισμό των σκαφών εκεί. Η σύνδεση του ζητήματος με την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στον Δήμο, εκτός του ότι καθυστερεί, δεν συνιστά αυτόματη επίλυση του προβλήματος με τη διαχείριση του λιμανιού υπέρ του ΝΑΟΚ. Όσο για τη δυνατότητα του Δήμου να λειτουργήσει ένα λιμάνι, μάλλον δεν επιβεβαιώνεται με τα όσα (δεν) έχουν συμβεί στις Μπενίτσες και την Παλαιοκαστρίτσα. Και η φιλική του στάση προς τον ιστορικό Όμιλο, του οποίου οι περισσότεροι Κερκυραίοι αισθάνονται παιδά του, δεν απέτρεψε τη Δημοτική (ΔΕΥΑΚ) να σταματήσει να παρέχει το νερό δωρεάν...

Ως εκ τούτου και κυρίως με δεδομένη την οικονομική ζημιά που έπαθε ο ΝΑΟΚ από την αλλαγή των δεδομένων στο λιμάνι, που οδήγησε στην περιστολή αθλητικών δραστηριοτήτων και τον εθελούσιο υποβιβασμό της ομάδας υδατοσφαίρισης σε κατηγορία, που ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο χαμηλά, η απειλή μεγαλώνει. Το θέμα δεν αντιμετωπίζεται χώνοντας το κεφάλι στην άμμο!