Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έσβησε στην πίστα του αεροδρομίου. Θρήνος για συναδέλφους και φίλους, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
09 Αυγούστου 2017 / 10:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη ζωή του έχασε γύρω στις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας ο 42χρονος εργαζόμενος αεροπορικής εταιρείας Νικόλαος Χαλικιάς.

Ο άτυχος άνδρας που εργαζόταν για την εταιρεία Swissport στο διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και δύσπνοια λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών και έχασε τις αισθήσεις του. Για το τι ακολούθησε, υπάρχουν δυο εκδοχές από δυο διαφορετικές πηγές. 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Γιώργος Μαυρωνάς ανέφερε ότι την ώρα εκείνη δεν υπήρχε γιατρός στο αεροδρόμιο και αυτό λειτούργησε ως επιβαρυντικό για τον ασθενή μέχρι να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο. Κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει γιατρός σε 24ωρη βάση διαθέσιμος. Οι γιατροί όπως είπε, είναι αποσπασμένοι που κάνουν το αγροτικό τους ή προέρχονται από Κέντρα Υγείας. Τόνισε ότι πάγιο αίτημα των εργαζομένων είναι ο διορισμός μόνιμου ιατρού για το Αεροδρόμιο. 
Από την άλλη πλευρά, πηγές της Fraport υποστηρίζουν ότι μέσα σε δυο λεπτά από τη λιποθυμία του εργαζομένου, υπήρχε από πάνω του ιατρός ο οποίος χρησιμοποίησε απινιδωτή για να τον επαναφέρει. Επανήλθε. Σε δεκατρία λεπτά, έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο. Στο δρόμο προς το νοσοκομείο, ένα πιο ισχυρό ίσως ισχαιμικό επεισόδιο ήταν η αφορμή να φύγει από τη ζωή ο άτυχος άνδρας. 
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας,Φοίβος Κακαβίτσας, ξεκαθαρίζει ότι από την αρχή του έτους, το αεροδρόμιο καλύπτεται με ιατρούς ολόκληρο το 24ωρο. Υπάρχουν όπως είπε καθορισμένες εφημερίες διαθέσιμες να τις δει οποιοσδήποτε το επιθυμεί, στο ΠΕΔΥ της Κέρκυρας. Υπάρχει σχετική σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας, τόνισε, με θέσεις που καλύπτονται από τις μονάδες του ΕΣΥ.