Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φιλική ήττα στην τζενεράλε από τον ΠΑΣ, 0-1

αοκκ
12 Αυγούστου 2017 / 21:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η γιαννιώτικη ομάδα ήταν τόσο καλύτερη ώστε να πάρει το ματς με «μισό» γκολ. Ο ΑΟΚΚ προσπάθησε στο δεύτερο μισό να φέρει την παρτίδα`στα ίσα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το γκολ του Χαλκιάδακη στο 37΄έκρινε την αναμέτρηση υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι στο 29' έφτασαν κοντά στο γκολ με σουτ του Κόντου εκτός περιοχής το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Βελλίδης.
Στην πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ο ΑΟΚ, για ένα ακόμη φιλικό ματς, το 5ο συνεχόμενο δεν μπόρεσε να σκοράρει και έχασε τελικά 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ματς που η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.
Ο ΑΟΚ στο α΄ μέρος φάνηκε πολύ βαρύς, χωρίς κίνηση, με βαριά πόδια οι παίκτες του, δύσκολα έφταναν στην αντίπαλη περιοχή παρ΄ όλο που ουσιαστικά ο Δ. Ελευθερόπουλος ξεκίνησε την περσινή «βασική» ομάδα, με μόλις δυο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ο τεχνικός του ΑΟΚ παρέταξε τον Κουτζαβασίλη κάτω από τα γκολπόστ, Γκόμεζ και Ντιόγκο Ζ. στα άκρα της άμυνας με Βενέτη Ιωάννου σαν κεντρικούς μπακ, οι Σιόντης, Μπαλάφας έπαιξαν αμυντικά χαφ, ο Κόντος με τον Επστάιν στις πτέρυγες, στην κορυφή της επίθεσης ο Βάρκας και πίσω του ο Ζορμπάς.
Από την άλλη ο ΠΑΣ πιο κινητικός, με κλειστή άμυνα έφυγε στη κόντρα και μπόρεσε με ωραίο τελείωμα του Χαλκιαδάκη στο 37΄να σκοράρει, να κάνει το 0-1 που έμεινε ως το τέλος.  Η Κέρκυρα στο ημίχρονο αυτό είχε δυο καλές στιγμές με τον Βάρκας που στο 8΄δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει σέντρα του Επστάιν και στο 30΄ ένα καλό σουτ εκτός περιοχής του Κόντου έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ ο Γιαννιώτης τερματοφύλακας.   
Στην επανάληψη η Κέρκυρα μπήκε πιο καλά, με τον Νούνες να περνάει στη θέση του Κόντου, ήταν αυτή που πίεσε, δημιούργησε 3-4 καλές φάσεις αλλά δεν σκόραρε. Ο Βάρκας στο 51΄ είχε γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή ελάχιστα άουτ, ενώ δυο λεπτά μετά ο Επστάιν έκανε τη συρτή σέντρα ο Βάρκας μόνος εξ επαφής δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 58΄κοντινό σουτ του Νούνες πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 84΄σε φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΣ η κεφαλιά του Βενέτη πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Δ. Ελευθερόπουλος εκτός του Πορτογάλου Νούνες στο β΄ μέρος χρησιμοποίησε και τους Σοϊλέδη (στη θέση του Ντιόγκο Ζ. που έφυγε κουτσαίνοντας από το γήπεδο), μπήκε ο Ντουαλά στη θέση του Βάρκας και ο Κέβιν στη θέση του Μπαλάφα.
Σε γενικές γραμμές η ομάδα έδειξε δυο πρόσωπα, νωθρή, αργή, χωρίς νεύρο στο α΄ μέρος, ανέβασε απόδοση στην επανάληψη, η είσοδος του Πορτογάλου Νούνες βοήθησε επιθετικά, ενώ καλά στοιχεία από τους νεομεταγραφέντες έδειξε και ο Βραζιλιάνος Βάρκας που δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά και έπαιξε σαν κεντρικός κυνηγός, αντί του Τουράμ, που ήταν εκτός αποστολής. Σταθερή αξία ο Κουτζαβασίλης που έκανε 2-3 εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ Σιόντης και Βενέτης για μια ακόμη φορά ήταν από τους καλύτερους.
Το ματς παρακολούθησαν περίπου 400 φίλαθλοι, ενώ καλή η διαιτησία του Στυλιάρα από την Αιτ/νια.  
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας (62' Μαυροπάνος), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες (68' Καρανίκας), Λίλα (61' Κοζορώνης), Γαρουφαλιάς, Γιάκος (69' Βιδάλ), Χαλκιαδάκης, Κόντε (83' Μπετρά).
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς, Γκόμεζ, Κόντος, Σιόντης, Μπαλάφας, Ιωάννου, Επστάιν, Ντιόγκο, Βάργκας.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια