Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή για το Άλσος των Φυλακών

Επιστολή για το Άλσος των Φυλακών
16 Αυγούστου 2017 / 09:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας απέστειλε ο δικηγόρος Σπυρίδων Σούλης, όσον αφορά στην ανάγκη πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιάς στο Άλσος των Φυλακών.

Η επιστολή: 
Αξιότιμη/ε κ. Εισαγγελέα,
 
Ευρισκόμενος στην πόλη της Κέρκυρας, όπου κατοικεί η υπερήλικη μητέρα μου, διήλθα του άλσους των φυλακών εντός της πόλεως, προς μετάβαση στο δικαστικό μέγαρο και διέγνωσα την γνωστή σε όλους, άκρως επικίνδυνη για πυρκαγιά, κατάσταση. Το άλσος, το οποίο καθ’ όλο το μήκος της οδού Μαρασλή κυριολεκτικώς εφάπτεται σειράς πολυκατοικιών (τα πεύκα σχεδόν αγγίζουν τους εξώστες) συνιστά εμπρηστική βόμβα εντός της πόλεως.
Επειδή ποτέ δεν είναι αργά και με δεδομένο την δυσμενή συγκυρία (υψηλές θερμοκρασίες, μέγιστη ποσότητα εύφλεκτης καύσιμης ύλης), δίχως να αποκλείεται ατύχημα ή ενδεχόμενη εσκεμμένη ενέργεια.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ όπως άμεσα προβείτε στις δέουσες ενέργειες προς τους ενδιαφερόμενους, ούτως ώστε να διενεργηθεί καθαρισμός του άλσους από την εύφλεκτη καύσιμη ύλη (πευκοβελόνες, ξερά κλαδιά, σκουπίδια, κοπή πεύκων που γέρνουν προς πολυκατοικίες), παραγγέλλοντας συγχρόνως την επί 24ωρο φύλαξη του άλσους μέχρι αλλαγής καιρικών συνθηκών (βροχόπτωση).
Οι άμεσες ενέργειες πρόληψης επιβάλλονται, άλλως σε τυχόν πυρκαγιά εκτιμώ ότι θα θρηνούμε με οδύνη…
Οι πρόσφατες δε πυρκαγιές στο Ν. Φρούριο Κέρκυρας επισημαίνουν έτι περαιτέρω το επείγον της πρόληψης.
Τέλος παρακαλώ όπως επισημάνετε την περίπτωση παράβασης καθήκοντος στους αρμόδιους περί την πρόληψη, με την μνεία ότι η έλλειψη επαρκών πόρων δεν αποτελεί δικαιολογία αδράνειας.
 
Μετά τιμής
 
Σπυρίδων Κ. Σούλης- Δικηγόρος