Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
16 Αυγούστου 2017 / 10:40

ΡΕΘΥΜΝΟ. Από την Ρογδία και τις Αρχάνες Ηρακλείου ήταν το ζευγάρι που πνίγηκε στην παραλία του Ρεθύμνου, στον Γεροπόταμο, στην προσπάθεια τους να σώσουν τα δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους που καλούσαν σε βοήθεια.

Πρόκειται για τον Βενιζέλο Στρατάκη και την Κατερίνα Καναβάκη.
Η ανείπωτη τραγωδία, που συνέβη στις 9 περίπου το βράδυ, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, βύθισε στο πένθος τα δύο χωριά, ενώ κανείς από τους συγγενείς και τους φίλους τους, δεν μπορούσε να πιστέψει πως συνέβη αυτό το κακό. 
Το ζευγάρι είχε έρθει να κάνει το μπάνιο του στην παραλία του Γεροποτάμου στον Μυλοπόταμο με τα τέσσερα παιδιά τους, ενώ υπήρχε υψηλή θαλασσοταραχή. Κάποια στιγμή αντιλήφθησαν ότι τα δύο παιδιά τους καλούσαν σε βοήθεια και έτρεξαν να τα σώσουν. Στην προσπάθεια τους ωστόσο αυτή, παρασύρθηκαν οι ίδιοι από τα θαλάσσια ρεύματα και πνίγηκαν.
Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και λουόμενοι έβγαλαν τελικά το αγοράκι και το το κοριτσάκι στην ακτή, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι δύο γονείς ανασύρθηκαν από την θάλλασα, χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους. 
 
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό κολυμβητών σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Γεροπόταμου Ρεθύμνου. Άμεσα για την περιοχή αναχώρησε περιπολικό όχημα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενημερώθηκαν εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής και παραπλέον Ε/-Ο/Γ-Τ/Χ προς παροχή συνδρομής. Οι δύο 35χρονοι, ανασύρθηκαν στην ξηρά από παρευρισκόμενους, χωρίς τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα οχήματα του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
 
Κι άλλοι κινδύνεψαν
 
Να σημειώσουμε, ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου έπνεαν ισχυροί άνεμοι, και στην παραλία του Ρεθύμνου είχε τοποθετηθεί κόκκινη σημαία,  και άλλα άτομα κινδύνευσαν να πνιγούν στο Ρέθυμνο,  με δύο από αυτούς να νοσηλεύονται στο Γ.Ν. Ν.  Ρεθύμνου. Πρόκειται για δύο άνδρες, έναν Άγγλο 47 ετών και έναν Νορβηγό 44 ετών, τους οποίους διέσωσαν ναυαγοσώστες.