Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρθρο των Sunday Times χλευάζει όσους κατηγορούν τον «σεξοτουρισμό» στην Κέρκυρα

Sunday Times
16 Αυγούστου 2017 / 14:44
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ένα ακόμα αμφιλεγόμενο άρθρο του προκλητικού δημοσιογράφου Rod Liddle δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη Sunday Times, αυτή τη φορά για την Κέρκυρα και τον αποκαλούμενο «σεξοτουρισμό».

Το άρθρο του έχει τίτλο «Διώξε τους εγγλέζους σεξοτουρίστες Ζορμπά και θα χορεύεις πάνω στον τάφο της οικονομίας σου» και αναφέρεται στις φωνές αποδοκιμασίας που ολοένα και δυναμώνουν  στην Κέρκυρα ζητώντας τουρισμό υψηλότερης οικονομικής επιφάνειας. Μετά την ισπανική Μαγιόρκα που ανακοίνωσε προ ολίγων ετών ότι επιθυμούσε να αναθεωρήσει το είδος της πελατείας της, η Κέρκυρα τώρα «Έχοντας απορροφήσει τους σκληρά κερδισμένους μισθούς εκατομμυρίων Βρετανών της εργατικής τάξης, παρέχοντάς τους απεριόριστο αλκοόλ, φρικτή μουσική και έκφυλη ατμόσφαιρα, διαπιστώνει ότι έχει αποξενώσει τους τουρίστες που προτιμούν να πληρώσουν πολλά για ένα γεύμα και μετά να επιστρέψουν στα ακριβά ξενοδοχεία τους».

Χωρίς να παραλείψει να αποδώσει στους συμπατριώτες του τα ταπεινότερα των ενστίκτων και συμπεριφορών, για τα οποία μάλιστα αναφέρει ότι είναι και παγκοσμίως γνωστοί, περιγράφει παράλληλα το τουριστικό μας προϊόν, ως το μοναδικό που έχουμε να προσφέρουμε.

«Αλλά δεν μπορείτε να τα έχετε όλα. Χωρίς τους Βρετανούς στους δρόμους, μπορεί να συνεχίσετε να αλωνίζετε το Αιγαίο για τον περιστασιακό γαύρο, να καλλιεργείτε μερικά σταφύλια και να ζείτε σε βάρκες. Ο "βρώμικος παράδεισος" έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Καταργήστε το μοναδικό προϊόν σας (USP-unique selling proposition) και ίσως να μην βρείτε καθόλου τουρίστες, αντί για καλύτερους», γράφει ο Rod Liddle.

Κακοήθειες … ή ευκαιρία για αυτοκριτική;
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.