Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για το Χαμόγελο του Παιδιού ο 4ος κολυμβητικός διάπλους Παξών – Αντιπάξων

κολυμβητικός διάπλους Παξοί – Αντίπαξοι
21 Αυγούστου 2017 / 16:30

Προσκεκλημένος να λάβει μέρος και ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης

ΓΑΪΟΣ. Την τελευταία Κυριακή του  Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φέτος, ο 4ος κολυμβητικός διάπλους Παξοί – Αντίπαξοι. Ο αγώνας διοργανώνεται από εθελοντές κολυμβητές, οι οποίοι καταβάλλουν το ποσόν της συμμετοχής τους για να ενισχύσουν το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον  Παξινό Πρωταθλητή των Special Olympics Ντίνο Αρβανιτάκη.

Η εκκίνηση θα δοθεί την  Κυριακή 27 Αυγούστου στις 11 το πρωί από τον Γάιο (Άγαλμα Ανεμομογιάννη) και οι 14 κολυμβητές, που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα διανύσουν απόσταση 3 ναυτικών μιλίων (6 χλμ) τερματίζοντας στην παραλία Βρίκα των Αντίπαξων. Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο γνωστός για τον εθελοντισμό του Γιάννης Σταύρος, που θα πάρει μέρος στον αγώνα, όπως και ο διεθνής κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων Χ. Θεοδόσης, ο οποίος ήταν νικητής και στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις.Την εκδήλωση υποστηρίζει το σύνολο των ιδιοκτητών μικρών επαγγελματικών σκαφών του νησιού και ο Δήμος Παξών. 
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα των συμμετοχών θα ανέβει και δεν αποκλείεται να πάρει μέρος στους αγώνες και ο Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης, εάν οι Πανελλαδικές υποχρεώσεις του, το επιτρέψουν.

Το αγέρωχο ξύλινο ιστιοφόρο SY- KIRKE (ΚΙΡΚΗ ) έτους κατασκευής 1915 που "πέθανε" (βούλιαξε ) τις 08/08/2015 μετά από μπουρίνι έξω απο το λιμανι του Γαΐου και "αναστήθηκε" μετά απο επιπονες προσπάθειες του ιδιοκτήκτη του κ. Τony -μεταξύ άλλων τοπικών πλοιαρίων -  θα συνοδεύσει του κολυμβητές μας.
Για την βοήθεια που προσέφεραν οι Παξίνοι στην διάσωση του  σκάφους του, ο καπετάνιος προσέφερε την επανακατασεκυή του ξύλινου παγκακίου και του μικρού στεγάστρου αυτού, στην τοποθεσία παραλίας Γιαννά που έχει υποστεί βανδαλισμό. Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος τον ευχαριστεί θερμά. 

Οι κολυμβητές που δήλωσαν συμμετοχή
Θεοδόσης Χάρης

Γαγγάδης Αλέξανδρος Τορωναίος
Χειμαριός Αλέξανδρος
Ανεμογιάννης Σπύρος
Μωραΐτης Χρήστος
Πανδής Στράτος Luis
Μανάτος Σπύρος
Φαιτάς   Σταθης
Callen Sarah
Νικολόπουλος Νίκος
Σταύρος Γιάννης
Μπάστας Χαράλαμπος
Γαλάνης Νίκος
Matthews Christopher