Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού ο Τσίπρας: Τα έργα αυτά ανήκουν στους πολίτες

Ιόνια Οδός
05 Σεπτεμβρίου 2017 / 09:56

«Τα έργα άρχισαν τέσσερις κυβερνήσεις πριν από εμάς, ολοκληρώνονται από εμάς», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην κεντρική εκδήλωση για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού στο 198,8 χλμ.

«Μέσα σε 2,5 χρόνια επανεκκινήσαμε τα έργα, τηρήσαμε τα χρονοδιαγράμματα και ολοκληρώσαμε την Ιόνια Οδό», τόνισε.Όπως είπε ο πρωθυπουργός «από το 2006 έως το 2015 είχαμε σχεδόν την ολοκλήρωση του 50% του έργου. Είχαν φτάσει σε αδιέξοδο. Τα έργα αυτά ανήκουν στους πολίτες. Τα έργα αυτά άρχισαν τέσσερις κυβερνήσεις πριν από εμάς, ολοκληρώνονται από εμάς.

«Ένα όραμα για ξεχασμένους πολίτες μας παίρνει σάρκα και οστά, η Ιόνια Οδός δίνει ώθηση στην ανάπτυξη», σημείωσε.Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Σειρά έχουν τα Γιάννενα

Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης και θα παραστεί σε δεξίωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Ο πρωθυπουργός, αργότερα, θα μεταβεί στην Καβάλα, όπου αύριο Τετάρτη θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Στη συνέχεια θα παραστεί σε εκδήλωση για την υπογραφή της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Καβάλας - Αλεξανδρούπολης - Μπουργκάς - Βάρνα.

Πηγη: Protothema.gr