Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος Ζακύνθου επιρρίπτει σε ιδιώτη την ύπαρξη χωματερής στη Βολίμα

ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
08 Σεπτεμβρίου 2017 / 10:11

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Επιστολή-απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας «Ημέρα Ζακύνθου» για την υπόθεση της χωματερής σε δασική έκταση στη Βολίμα απέστειλε ο Δήμος Ζακύνθου.

Για την υπόθεση που έφτασε μέχρι την Εισαγγελία, ο Δήμος απαντά πως προσπαθεί «να κρατήσει τη Ζάκυνθο καθαρή καθ΄ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, με τα απορρίμματα να αυξάνονται κατά 40%, αφού σημειώθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας». Παραθέτει τις πιο πρόσφατες διαδικασίες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη, για την ανάδειξη εργολάβου «που θα αναλάβει με ιδιωτικά μέσα τη μεταφορά απορριμμάτων και μπαζών από ανεξέλεγκτες χωματερές».
Περιγράφει τόσο τη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου όσο και τις προσπάθειές του για την επίλυση του προβλήματος με τα απορρίμματα και καλεί τους πολίτες, την Περιφέρεια και τις αρμόδιες υπηρεσίες να «βοηθήσουν τον ΦΟΔΣΑ και τον Δήμο στη δύσκολη αυτή αποστολή που έχουν. Ας αναζητήσουμε τους υπαίτιους που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση, πλην του Θεού για τις πλημμύρες. Ζητάμε συνεργασία με όλους. Ο Ζακυνθινός Τύπος γνωρίζει πολύ καλά γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, η οποία σε λίγους μήνες θα είναι μια κακή ανάμνηση».

Υπάρχει φάκελος στη Δικαιοσύνη

Η ανακοίνωση του Δήμου σχολιάζει το θέμα των πυρκαγιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «θέλουμε να τονίσουμε πως το οικόπεδο στο οποίο βρέθηκαν τα σκουπίδια και τα μπάζα (Άνω Βολίμα) είναι ιδιωτικό, και ο ΦΟΔΣΑ δεκάδες φορές, και πάντα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Ζακύνθου, προέβη είτε σε απομάκρυνση των απορριμμάτων, είτε σε αποκατάσταση του χώρου. Για την παραβατικότητα που επιδεικνύει κατ’ επανάληψη ο συγκεκριμένος ιδιώτης, αλλά και των πολιτών που προβαίνουν στην παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στο χώρο αυτό, απ΄ ότι γνωρίζουμε υπάρχει ήδη φάκελος στη Δικαιοσύνη, αλλά και ο ΦΟΔΣΑ θα κάνει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες εναντίον του. Επίσης, το όχημα (JCP) ήταν του Δήμου με οδηγό τον κ. Πυριόχο, και όχι της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, όπως ανακριβώς αναφέρθηκε. Παράλληλα, θα περιμέναμε, γιατί αυτό εξάλλου επιβάλλει και η δημοσιογραφική δεοντολογία, πριν από τη δημοσίευση ενός θέματος που αφορά το Δήμο και τον ΦΟΔΣΑ, να ζητείται η γνώμη μας, ούτως ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Εκτός βέβαια, κι αν αυτός είναι ο στόχος…».
Η στοχοποίηση του Δήμου για τις φωτιές τι σκοπούς εξυπηρετεί; Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα να κάνει τη δουλειά του και να μην ψάχνει εξιλαστήρια θύματα!

Πηγή: Ημέρα Ζακύνθου