Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με επίκεντρο τις επενδύσεις η ελληνο-ιταλική συνάντηση στην Κέρκυρα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ
10 Σεπτεμβρίου 2017 / 05:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα θα «σφραγιστεί» η πώληση της κρατικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ιταλική Ferrovie delo stato Italiane, σε συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Στις 14 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.Οι εργασίες του συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των Ανακτόρων, οι οποίοι βρίσκονται σε ταχείς ρυθμούς προετοιμασίας για να υποδεχθούν τη συνάντηση.  

Όπως συνέβη και με την επίσκεψη Μακρόν, το ζήτημα των επενδύσεων αναμένεται να έχει κεντρικό ρόλο στην συνάντηση, στην οποίαν θα συμμετέχουν τουλάχιστον έξι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης με τους έξι ομολόγους τους. Το Συμβούλιο θα αρχίσει και θα τελειώσει μέσα σε μια μέρα ενώ προβλέπονται συνεδρίες ανά ενότητα σε επίπεδο υπουργών, επίσημο γεύμα και βεβαίως οι ανακοινώσεις ενώπιον των δημοσιογράφων. Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρίσκονται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, ο αγωγός φυσικού αερίου της Αδριατικής και βεβαίως η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ιταλική Ferrovie delo stato Italiane. 

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, η τελετή και οι τελικές υπογραφές της πώλησης θα μπουν στις 14 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας, που θα πραγματοποιηθεί στο νησί, ανοίγοντας το δρόμο στους ιταλικούς σιδηροδρόμους, που σχεδιάζουν επενδύσεις ύψους μισού δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένει σημαντική αύξηση εσόδων στις εμπορευματικές μεταφορές, καθώς μόνο για την εξυπηρέτηση φορτίων της Cosco κινούνται 36 τρένα το μήνα, ενώ πρόσθετη κίνηση έδωσαν και φορτία για τον Διαδριατικό Αγωγό (ΤΑΡ). .