Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τακτοποιούνται προς το παρόν οι 115 συμβασιούχοι της καθαριότητας του Δήμου

Συμβασιούχοι καθαριότητας
12 Σεπτεμβρίου 2017 / 06:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρατείνεται μέχρι 31/3/2018 η απασχόληση των συμβασιούχων της καθαριότητας του Δήμου.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δευτέρας, οι 115 συμβασιούχοι που έπρεπε να απολυθούν βάσει της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου προ τριμήνου, επαναπροσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου μέχρι 31 Μαρτίου 2018. Είχε προηγηθεί η απόλυσή τους την ίδια μέρα με διαπιστωτική πράξη του Δημάρχου, όπως ορίζει ο νόμος.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, θα προκηρυχθούν νέες θέσεις μόνιμων εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία η οποία θα προβλέπει πριμοδότηση με μόρια όσων εργάζονταν μέχρι σήμερα στην καθαριότητα, ενώ από την πλευρά του Δήμου έχει υποβληθεί ήδη πίνακας με τις πάγιες ανάγκες για περισσότες από 100 μόνιμες θέσεις εργασίας. Η πρόταση είναι εγκεκριμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και βρίσκεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, αναμένοντας το "πράσινο φως" για την προκήρυξη του διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπο επεξεργασία βρίσκεται η τροποποίηση του κανονισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου,  έτσι ώστε να υπάρξει δυνατότητα να αυξηθεί ο αριθμός των προσλήψεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα της επαναπρόσληψης των συμβασιούχων, η Μερόπη Υδραίου, επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης ρώτησε για ποιό λόγο παραμένει το σοβαρότατο πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στο Βόρειο Συγκρότημα. αφού μέχρι σήμερα εργάζονταν κανονικά όλοι οι συμβασιούχοι. Ο Κώστας Νικολούζος παραδέχθηκε ότι διαπιστωμένα δεν επαρκούν τα μέσα και είναι ένα πρόβλημα που οφείλουν να αντιμετωπίσουν με το νέο οργανόγραμμα και την αγορά καινούργιων απορριμματοφόρων.