Τη Δευτέρα 18/9 τα ασφαλιστικά για τον Ερημίτη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη διακοπή κάθε δραστηριότητας στον Ερημίτη για την τρέχουσα εβδομάδα και μέχρι την εκδίκαση της αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων, αποφάσισε το Δικαστήριο (Ειρηνοδικείο) που συζήτησε το αίτημα του Δήμου για την έκδοση προσωρινής διαταγής την περασμένη Παρασκευή (8/9).

12
Σεπτεμβρίου / 2017

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή τα όποια συνεργεία συγκροτήθηκαν από την NCH Capital για τη διενέργεια εδαφολογικών ερευνών και μετρήσεων σε θάλασσα και στεριά ως προαπαιτούμενο των κατασκευαστικών ενεργειών, θα πρέπει να σταματήσουν. Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή απαγορεύεται στην Εταιρεία «κάθε πράξη και επέμβαση με μηχανικά μέσα επί των εδαφικών λωρίδων που περιγράφονται στην αίτηση και καταλαμβάνουν τα επίδικα μονοπάτια μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης και υπό τον όρο της συζήτησης αυτής».

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 το πρωί. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας πάντως θεωρούν ότι το νομικό τους οπλοστάσιο για την υλοποίηση των όσων προέρχονται από την πράξη παραχώρησης είναι ισχυρό κι έτσι περιμένουν με ανυπομονησία την εκδίκαση των ασφαλιστικών, την προσεχή Δευτέρα (18/9).

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ