Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείνει από Οκτώβρη το ένα ρεύμα στην παραλιακή της Γαρίτσας

Γαρίτσα
13 Σεπτεμβρίου 2017 / 09:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατάληψη θα γίνει στο ένα ρεύμα του δρόμου στο πλαίσιο του Έργου "Αποκατάσταση παράκτιου τείχους στη θέση Ν.Α.Ο.Κ., κρηπιδωμάτων, πεζοδρομίων και στηθαίων παραλιακής λεωφόρου Γαρίτσας "

Οι ρυθμίσεις θα γίνουν προκειμένου άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων και του πεζοδρομίου της παραλιακής οδού, θέμα που θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του Σαββάτου που θα πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη. 
 
Σύμφωνα με την εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττας Πανδή, «λόγω της έκτασης των εργασιών και προκειμένου για την ασφάλεια και την ορθή ανάπτυξη του εργοταξιακού χώρου είναι αναγκαία η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προκειμένου να γίνει κατάληψη τμήματος της επαρχιακής οδού υπ. αριθμ. 1 από το εργοτάξιο του αναδόχου.
Η κατάληψη θα αφορά το ένα ρεύμα της κυκλοφορίας (της ανόδου προς την πλατεία) στο τμήμα από τη διασταύρωση με την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου (ΝΑΟΚ) μέχρι την διασταύρωση με την οδό Αλεξάνδρου Δεσύλλα. Η κατάληψη θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας από την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου». 
 
Ένα χρόνο
 
Εκτιμάται ότι η παραλιακή θα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση για χρονικό διάστημα ενός περίπου έτους. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο του 2017 και διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.
Για τις εν λόγω ρυθμίσεις έχουν ενημερωθεί, η Τροχαία και ο Δήμος Κέρκυρας, ενώ την τελική έγκριση θα χορηγήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνέχεια απόφασης του περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.