Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής η ΑΕΛ

ΑΕ Λευκίμμης
13 Σεπτεμβρίου 2017 / 14:10
Σπύρος Πίκουλας

Πολύ καθυστερημένα, αλλά έστω και αργά είχαμε τον καταρτισμό των ομίλων της Γ΄ Εθνικής την Τετάρτη 13/9 την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Η ΑΕ Λευκίμμης είναι η εκπρόσωπος της Κέρκυρας στην κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία της και φιλοδοξεί να κάνει το κάτι παραπάνω, αφού είναι πολύ δυνατή και ικανή για όλα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ομάδες από τις κοντινότερες ενώσεις θα ήταν οι αντίπαλες της ΑΕΛ. Έτσι Ήπειρος, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία και Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά) είναι οι περιοχές που θα επισκεφτεί η ΑΕΛ για να αντιμετωπίσει τις εκεί ομάδες.

Θετικό είναι το ότι η πολύ δυνατή ομάδα της ΑΕ Καραϊσκάκης δεν είναι στον Όμιλο, αφού ανέβηκε στη Football League, μετά την αποχώρηση του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι καλό, αφού με βάση την προκήρυξη θα υποβιβαστούν περισσότερες από τις μισές ομάδες και η ΑΕΛ πρέπει να είναι στην πεντάδα για σιγουριά. 

Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο μετά την άνοδο στη Football League χωρίς μπαράζ, της ΑΕ Καραϊσκάκης και της Δόξας Δράμας, η πρώτη που θα έπαιζε στον Όμιλό της ΑΕΛ, να μπει σε περιπέτειες και να χρειαστεί μπαράζ, αν καταφύγουν σε προσφυγή Χαλκίδα και Ιωνικός που έχουν έννομο συμφέρον από την άνοδο. Όλα αυτά και ενώ μένει κάτι περισσότερο από δυο εβδομάδες για την έναρξη του πρωταθλήματος. Να σημειώσουμε ότι η κλήρωση της Γ΄ Εθνικής θα γίνει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και στον Όμιλο της ΑΕΛ κάθε εβδομάδα μια ομάδα θα έχει ρεπό αφού  απαρτίζεται από 13 ομάδες.

Ο  3ος όμιλος απαρτίζεται από τους: ΑΕ Λευκίμμης, Ερμής Αμυνταίου (Φλώρινας),  Καστοριά,  Δόξα Κρανούλας, Θεσπρωτός, Αστέρας Παραποτάμου,  Σκουφάς Κομποτίου, Τηλυκράτης, Εθνικός Φιλιππιάδας, Πανελευκάδιος,   Νέος Αμφίλοχος και  Μακεδονικός Φούφα (Κοζάνης), ΑΕΠ Καραγιαννίων (Κοζάνης).

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια