Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρίες από τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας για το Σχολικό Κέντρο Παξών

ΣΕΠΕ Κέρκυρας
15 Σεπτεμβρίου 2017 / 10:52

ΠΑΞΟΙ. Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας ομόφωνα εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάσταση που επικρατεί στο Σχολικό κέντρο Παξών.

Από το 2011 υπάρχει πρόβλημα στέγασης των μαθητών αφού συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός τους, χωρίς να έχει προχωρήσει παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του συλλόγου διδασκόντων κανένα έργο επέκτασης του σχολείου. Φτάσαμε για μία ακόμη χρονιά στον αγιασμό σε αδιέξοδο. Η Δημοτική Αρχή των Παξών έχει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση. Ο Δήμαρχος αντί να προχωρήσει άμεσα σε λύσεις,  σε συνέντευξη του,  εξαπολύει ειρωνείες για το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και αποδίδει τις ευθύνες στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εγκαλώντας τον ότι δεν είχε προτάσεις.

Το ΔΣ του συλλόγου μας, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είναι ευθύνη τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και των εκπαιδευτικών να βρουν λύσεις σχετικά με την ασφαλή στέγαση των μαθητών. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας ενημέρωσαν ως όφειλαν τους αρμόδιους φορείς σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει και την ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης λύσης. Ο Σύλλογος Διδασκόντων ενδιαφέρεται για την ασφαλή διαβίωση των μαθητών μας και δεν ασχολείται με πολιτικά παιχνίδια της εκάστοτε δημοτικής αρχής.  Ως εκπαιδευτικοί έχουμε ευθύνη να διεκδικούμε το καλύτερο για τους μαθητές μας, και αυτό θα κάνουμε πάντα με κάθε τρόπο.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου να προχωρήσουν άμεσα σε εξεύρεση λύσης, ώστε η σχολική χρονιά να προχωρήσει ομαλά και με ασφάλεια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολικού κέντρου Παξών.