Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρελθόν αποτελεί το εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
16 Σεπτεμβρίου 2017 / 18:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρωί του Σαββάτου,μετά την ολοκλήρωση όλων των νόμιμων διαδικασιών πρόσληψης τους,ξεκίνησαν την εργασίας τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του νοσοκομείου με ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Οι συγκεκριμένες συμβάσεις είναι αυξημένες σε αριθμό εργαζομένων σε σχέση με τις προηγούμενες(από 36 εργαζόμενους θα φτάσουμε τους 41),με μείωση κόστους για το ΓΝΚ και όφελος 
για τους ίδιους τους εργαζόμενους από την απώλεια κέρδους των εργολάβων.Με τις νέες ατομικές συμβάσεις λαμβάνουν σχεδόν διπλάσιες αποδοχές,εργάζονται έως το τέλος του 2018,έχουν 8ωρες αντί 6ωρες βάρδιες και εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Η σημερινή εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική αφού παρά τις αντιδράσεις και νομικές κινήσεις των εργολαβικών εταιριών το προηγούμενο διάστημα,γίνεται επιτέλους πράξη η βούληση της διοίκησης σε εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου υγείας που έδωσε τη δυνατότητα στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εργασίας,υλοποιώντας την πολιτική απομάκρυνσης των εργολάβων από το χώρο της δημόσιας υγείας .