Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές που έχουν ανάγκη, από το ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ Κέρκυρας
17 Σεπτεμβρίου 2017 / 06:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τρίτη χρονιά θα λειτουργήσουν τα Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης στην Κέρκυρα από τα εργατικά Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε συνεργασία με τη Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν η Ένωση Λογιστών, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Τα σωματεία επισημαίνουν τα εξής: «Στόχος των μαθημάτων αλληλεγγύης δεν είναι να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα τα σωματεία και το ΠΑΜΕ παλεύουν για πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτούνται κανενός είδος επιπλέον φροντιστήρια και μαθήματα. Τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν στόχο να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν στις δυσκολίες και τα εμπόδια. Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει κανέναν όρο και προϋπόθεση. Ο μόνος περιορισμός είναι η επάρκεια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς. Κάθε χρόνο οι ανάγκες αυξάνουν! Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού»!

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6946125471.