Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση ΣΕΤΕ και Παραγωγικών Φορέων στη Κέρκυρα

ΣΕΤΕ
18 Σεπτεμβρίου 2017 / 11:23

ΣΕΤΕ: Πολιτισμός & αγροδιατροφικός τομέας, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Ιονίου

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Α. Ρέτσος, πραγματοποίησε στην Κέρκυρα συνάντηση εργασίας με τα Μέλη του Συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων για θέματα τουρισμού και τουριστικής προβολής, κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, κ. Γιώργος Βερνίκος.

Βράβευση του Παν. Μπράμου

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο ΣΕΤΕ βράβευσε τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Παναγιώτη Μπράμο για την πολυετή προσφορά του στον τομέα του Τουρισμού.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, η καταγραφή των σημαντικότερων ζητημάτων και των ευκαιριών που προκύπτουν για τον ελληνικό τουρισμό καθώς και οι προοπτικές που ανοίγονται για την Κέρκυρα και το σύνολο των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας Ιονίων νήσων. Η αξιοποίηση των υφιστάμενων επενδύσεων και η προσέλκυση νέων, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την ενίσχυση αυτών των προοπτικών.

Ο συνδυασμός των προσφερόμενων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, ο καλύτερος συντονισμός των προορισμών ειδικά σε επίπεδο προβολής και η πιο συστηματική αλληλεπίδραση με τον πολιτισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες, συνθέτουν ένα στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να δώσει το στίγμα για την βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Α. Ρέτσος δήλωσε σχετικά:
«Ξεκινήσαμε από την Κέρκυρα τον δεύτερο κύκλο των επαφών. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας και τον εμπλουτισμό των τουριστικών προϊόντων, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική γαστρονομία.
Η συνεισφορά του τομέα, στην οικονομία, την κοινωνία και την απασχόληση, είναι πολύ πιο σημαντική και κρίσιμη από κάθε άλλη περίοδο για τη χώρα. Πρέπει, ιδιωτικός τομέας και Πολιτεία, να συντονίσουμε τις δράσεις μας προκειμένου να εστιάσουμε στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού, προς όφελος όλων».