Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Στο νοσοκομείο Φιλιατών κάνουν διαγνώσεις με επιφύλαξη λόγω παλαιότητας υπερήχου

ΠΟΕΔΗΝ
18 Σεπτεμβρίου 2017 / 12:42

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ. Πρωτοφανή είναι τα όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για το νοσοκομείο των Φιλιατών στην Θεσπρωτία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ η Διοίκηση του νοσοκομείου κάλεσε την διευθύντρια του Ακτινολογικού του νοσοκομείου «να πραγματοποιεί τις εξετάσεις υπέρηχων εκφράζοντας στις διαγνώσεις της τυχόν επιφυλάξεις ως προς το διαγνωστικό αποτέλεσμα». Αυτό γιατί σύμφωνα με την ανακοίνωση, λόγω παλαιότητας ο υπέρηχος έχει μειωμένη απεικονιστική ικανότητα. Η ίδια η διευθύντρια του Ακτινολογικού μάλιστα είχε ενημερώσει εγγράφως τον Διοικητή ότι δεν δύναται με το εν λόγω μηχάνημα να γίνονται ασφαλείς διαγνώσεις.

Η υπόθεση όμως δεν λήγει εδώ καθώς όπως αποκαλύπτει στη συνέχεια της ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ ο Διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών με έγγραφό του προς όλους τους Διευθυντές των κλινικών τους καλούσε σε περίπτωση που υπάρχει επιφύλαξη ως προς το διαγνωστικό αποτέλεσμα του υπερήχου να διευκολύνουν του ασθενείς δίνοντάς τους παραπεμπτικό για την πραγματοποίηση της εξέτασης σε Ιδιωτικά Εξωτερικά Διαγνωστικά Εργαστήρια.

«Μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι ή ο ασφαλιστικός φορέας τους, δύο φορές την ίδια εξέταση.
Οι ασθενείς θα κάνουν δύο φορές την ίδια εξέταση!!! Αν είναι δυνατόν», σχολιάζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγω και για σημαντικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές. «Οι βασικές κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου λειτουργούν με 3 ειδικούς ιατρούς, που σίγουρα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Μένουν ακάλυπτες ημέρες εφημεριών, σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά



Πηγή: iefimerida.gr