Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

750 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και 2.000 εντολές για διακοπή

ΕΡΜΗΣ
19 Σεπτεμβρίου 2017 / 07:32

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Συνάντηση με τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ είχε η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου που το πρωί της περασμένης Παρασκευής πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας για τα λαϊκά νοικοκυριά, που είτε έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, είτε έχουν ήδη δεχτεί τις προειδοποιητικές «κρούσεις» της ΔΕΗ για επικείμενες διακοπές.

Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά προς τα στελέχη του Εργατικού Κέντρου, υπάρχουν ήδη 750 διακοπές ρεύματος, ενώ άλλες 2.000 εντολές για διακοπή, που εφόσον δεν ρυθμιστούν θα προχωρήσουν.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό των οφειλών προς τη ΔΕΗ σε ότι αφορά τα νοικοκυριά είναι το 30%.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γ. Κωνσταντίνου, υπογράμμισε πως πολλά νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα τσουχτερά τιμολόγια της ΔΕΗ, τα οποία μάλιστα είναι επιβαρυμένα από μια σειρά από χαράτσια όπως είναι οι φόροι, τα δημοτικά τέλη κτλ. Ο ίδιος ακόμη μια φορά κατήγγειλε πως ενώ υπάρχουν πλήθος διακοπές ρεύματος προς νοικοκυριά, δεν υπήρξε καμία απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε προς τα στελέχη της ΔΕΗ για διακοπές ρεύματος σε μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις που οφείλουν!
«Κατανοούμε πως και οι υπάλληλοι της ΔΕΗ πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες εντολές» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΖ υπογραμμίζοντας πως το θέμα είναι πολιτικό.