Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

To 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας φιλοξένησε πρόγραμμα του Erasmus+ για την ενσωμάτωση των μεταναστών

3ο ΓΕΛ
19 Σεπτεμβρίου 2017 / 09:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια πολύ σημαντική δράση του προγράμματος «Ερμηνεία της πολιτιστικής κληρονομιάς για την ενσωμάτωση μεταναστών μαθητών στο σχολείο» φιλοξένησε το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο του Erasmus +, ως εταίρος μιας διεθνούς συνεργασίας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανάμεσα σε πέντε ευρωπαϊκά κράτη, το σχολείο είχε την ευθύνη της υλικοτεχνικής οργάνωσης της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Από τις 11 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, έξι καθηγητές του σχολείου μας και οκτώ καθηγητές από τα άλλα κράτη είχαν την ευκαιρία να μυηθούν σε μια πρωτοποριακή μέθοδο αξιοποίησης και ερμηνείας των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς, που εφαρμόζεται από το Πανεπιστήμιο του Freiburg. Το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας βρέθηκε στο επίκεντρο αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας  και έγινε η αφόρμηση για την υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων διδασκαλίας της ιστορίας και της τοπικής κληρονομιάς. 
Η Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας παρείχε φιλοξενία στο χώρο του Ιατρείου στηρίζοντας το σχολείο στο εκπαιδευτικό – πολιτιστικό του έργο.