Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις μαθητών και παροχή πιστοποιητικών υγείας

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς/Ιθάκης
19 Σεπτεμβρίου 2017 / 10:49

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ/ΙΘΑΚΗ. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης. Απαιτεί να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες υγείας, για τον εμβολιασμό όλων των μαθητών και την παροχή των πιστοποιητικών υγείας.

Η κάλυψη των αναγκών αυτών - που σταθερά διεκδικούμε στο Νομό, από κοινού με το γονεϊκό κίνημα - είναι σε πλήρη διάσταση με την πρακτική που πάγια ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Με ευθύνη τους μετατρέπεται η διαδικασία κάλυψης των μαθητών σε προσωπική υπόθεση – ευθύνη των γονιών. Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ασθενειών και προβλημάτων υγείας που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και ζωές νέων ανθρώπων. Ενώ μπορούσαν να έχουν προβλεφτεί, η πρόληψη για το σύνολο αυτών των κινδύνων έχει περιοριστεί. 
Ιατρικές εξετάσεις απαραίτητες είτε έχουν παραβλεφθεί πλήρως από το «εκσυγχρονισμένο» νομοθετικό πλαίσιο είτε λείπουν ιατρικές ειδικότητες από το δημόσιο σύστημα υγείας των νησιών μας (με ιδιαίτερη δυσκολία στην Ιθάκη). Οι γονείς, πλειστάκις, αναγκάζονται να βάλλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ενώ για μια σειρά εξετάσεις (που είναι εφικτό) δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ κινητά συνεργεία στα σχολεία και δεν έχει υπάρξει ποτέ συγκροτημένη παρουσία σχολείων στο Νοσοκομείο του Αργοστολίου και τις υπόλοιπες δομές υγείας του Νομού. Την ίδια στιγμή όχι μόνο δεν υιοθετείται η πρότασή μας για πρόσληψη σχολιάτρων αλλά και έχουν απογυμνωθεί κέντρα υγείας που βρίσκονται κοντά σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών του Νομού. Οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους έχουν βιώσει με οδυνηρό τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε υποδομές όπως ασθενοφόρα και εργαστηριακά μηχανήματα. 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έχει αποφασίσει να συντονίσει το βήμα του με το τοπικό Εργατικό Κέντρο και να στηρίξει τις πρωτοβουλίες για την υγεία στο Νομό (σε Ιθάκη, Παλική και Αργοστόλι) με κορύφωση μεγάλη κινητοποίηση στο κεντρικό Νοσοκομείο του Νομού.

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα σε γονείς, μαθητές, με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά και τους καλούμε να αναδείξουμε και φέτος το ζήτημα της σχολικής υγείας, απαιτώντας όσα δικαιούμαστε και που η τεχνολογική και επιστημονική εξέλιξη επιτρέπει να έχουμε. Το ζήτημα των προληπτικών εξετάσεων των μαθητών και της συγκροτημένης παροχής όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών με κεντρική – κρατική ευθύνη πρέπει να συνοδευτεί άμεσα με παράσταση στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Κράτος – κυβέρνηση και διοίκηση του Νοσοκομείου να αναλάβουν τις ευθύνες τους!!!

Καλούμε γονείς – μαθητές και όλους τους φορείς που μπορούν να συνεισφέρουν στο παραπάνω αλλά και συνολικά στα αναγκαία μέτρα στήριξης των μαθητών,
σε σύσκεψη,

το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη,
και ώρα 8.30 μμ,
στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ (3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου).

Με αγώνα καταχτάμε τα δικαιώματά μας!!!

Αργοστόλι 19/9/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Γεωργόπουλος Διονύσης
Η Γενική Γραμματέας   Ποταμιάνου Σοφία

alfavita.gr