Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιατρικός Σύλλογος για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ: κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές!

ΕΚΑΒ Κέρκυρα
19 Σεπτεμβρίου 2017 / 12:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει για μία ακόμη φορά την αγωνία του ιατρικού κόσμου και των πολιτών για την παγιωμένη αδυναμία κάλυψης των έκτακτων και σοβαρών περιστατικών από το ΕΚΑΒ, λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού πληρωμάτων.

Παρά την από διετίας συνεχή αλληλογραφία μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και αίτημα τη μόνιμη κάλυψη του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με επαρκή σε αριθμό πληρώματα για την ικανοποίηση των αναγκών του νησιού μας, και μολονότι μας διαβιβάστηκε έγγραφη δέσμευση για σύσταση Τομέων ΕΚΑΒ στο Βόρειο και Νότιο άκρο της Κέρκυρας και  σύγχρονη ενίσχυση του ΕΚΑΒ με επιπλέον μόνιμο προσωπικό (που ουδέποτε υλοποιήθηκαν), η κατάσταση έχει πλέον φτάσει σε επικίνδυνα όρια για τη διασφάλιση της ζωής και υγείας των πολιτών, σύμφωνα με καταγγελίες ιατρών και του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας θεωρεί άμεση ανάγκη την κατά προτεραιότητα ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με τουλάχιστον 15 διασώστες, προκειμένου να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες αντιμετώπισης περιστατικών, συγχρόνως με τη δημιουργία Βόρειου και Νότιου Τομέα