Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα η πρέσβειρα της Μεγ. Βρετανίας (φωτορεπορτάζ)

Πρέσβειρα Μεγ. Βρετανίας
20 Σεπτεμβρίου 2017 / 10:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νησί των Φαιάκων επισκέπτεται η Πρέσβειρα της Μεγ. Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμίθ, η οποία πραγματοποιεί σειρά επαφών με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Στην Κέρκυρα βρίσκεται η Πρέσβειρα της Αγγλίας Κέιτ Σμίθ, η οποία πραγματοποιεί σειρά επαφών με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας. Το πρωί την Πρέσβειρα υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος και συνομίλησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, εμπορίου, τουρισμού και πολιτισμού. 




Το μεσημέρι την Πρέσβειρα συνάντησε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος στο ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί δεξίωση σε κεντρικό ξενοδοχείο, στην οποία η Κέιτ Σμιθ θα έχει την ευκαιρία να γνωριστεί μέλη της κερκυραϊκής κοινωνίας και  της αγγλικής κοινότητας.





Επίσκεψη της  Πρέσβειρας στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας
Ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, Ταξίαρχος Ιωάννης Ματσούκας, υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβειρα στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.
Η Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας συνοδεύονταν από την Υποπρόξενο στην Κέρκυρα Charlie Pikoula.





Ποια είναι η νέα πρέσβειρα

Την Πρεσβεία της Μεγ. Βρετανίας στην Ελλάδα ανέλαβε το Ιανουάριο του 2017. Το πλήρες όνομά της είναι Katherine Lucy Smith και είναι παλιά γνώριμη της Ελλάδας, καθώς διετέλεσε δεύτερη γραμματέας τύπου και εσωτερικών υποθέσεων στην πρεσβεία από το 1991 έως το 1994. Πριν την ανάληψη των νέων καθηκόντων της η νέα πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας, υπεύθυνη για θέματα Αμερικής από το 2012
Γνωρίζει άριστα ελληνικά, όπως και ο προκάτοχός της Τζον Κίτμερ.