Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργία ξενοδοχοϋπαλλήλων στον Αη Γόρδη για καθυστέρηση μισθών

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
20 Σεπτεμβρίου 2017 / 14:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απεργία πραγματοποίησαν σήμερα 20/9 οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Mayor La Grotta Verde, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας Αυγούστου

και για την παραβίαση της κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία του Ομίλου.
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με την συμμετοχή τους στην απεργία ακύρωσαν τα σχέδια των απεργοσπαστικών μηχανισμών της εργοδοσίας και παλληκαρήσια κατάφεραν πλήγμα στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας.
Τα ξενοδοχεία του συγκεκριμένου Ομίλου έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια πληρότητας, διάρκειας  της τουριστικής σαιζόν και της κερδοφορίας.
Παρ΄όλα αυτά πρωτοστατούν στην καθυστέρηση της καταβολής των μισθών, στην παραβίαση της κλαδικής σύμβασης και στο πετσόκομμα των μισθών.
Με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα ξενοδοχεία της MAYOR,  καταφέραμε σημαντική διόρθωση των μισθοδοσιών,  χωρίς ωστόσο να  έχουν διορθωθεί απόλυτα οι μισθοί.
Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους συνεχίζουν τον αγώνα , με στόχο τόσο την έγκαιρη,  όσο και την ορθή καταβολή των μισθών τους και τον σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων».