Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η δεξίωση της Πρέσβειρας της Μεγ. Βρετανίας Κέιτ Σμιθ

Πρέσβειρα της Μεγ. Βρετανίας
21 Σεπτεμβρίου 2017 / 05:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεξίωση προς τιμήν της Πρέσβειρας της Αγγλίας, Κέιτ Σμίθ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου Corfu Palace.

Στην δεξίωση παραβρέθηκαν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και ο  θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος. Το παρών δόθηκε και από ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Ελληνικού Ναυτικού, της πανεπιστημιακής κοινότητας, τον καλλιτεχνικό κόσμο και βέβαια μέλη της αγγλικής παροικίας.

Η ευγενική και επικοινωνιακή Πρέσβειρα συνομίλησε με τους προσκεκλημένους της ενώ ανέβηκε και στο βήμα για ένα σύντομο λόγο. Σε άριστα ελληνικά, υπογράμμισε πως ο σκοπός της είναι η διατήρηση και η μελλοντική τόνωση σχέσεων Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου τόσο σε διπλωματικό όσο και σε οικονομικό, εμπορικό επίπεδο καθώς και η συνεργασία για την επίλυση θεμάτων τρομοκρατίας και μετανάστευσης. 

Έμφαση πάντως δόθηκε στο τομέα του Τουρισμού, αφού σχεδόν το ένα τέταρτο του  βρετανικού πληθυσμού επέλεξε την Κέρκυρα για διακοπές, ενώ διαβεβαίωσε πως οι πιθανολογούμενες επιπτώσεις του Brexit για τον ελληνικό τουρισμό κάθε άλλο παρά αρνητικές ήταν, καθώς σημειώθηκε άνοδος των Βρετανών τουριστών της τάξης του 7%. Τέλος, αναφέρθηκε στην περαιτέρω προσπάθεια προώθησης της Ελλάδας στον Ηνωμένο Βασίλειο, εστιάζοντας κυρίως στους νέους, με την καμπάνια ‘’Take your pic’’.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ