Η Fraport ζητά αποζημιώσεις για τα αεροδρόμια

ΑΘΗΝΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel «η Fraport θέλει να ζητήσει αποζημιώσεις ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Τα αεροδρόμια που ανέλαβε …βρίσκονται προφανώς σε πολύ χειρότερη κατάσταση από όσο μπορούσε κανείς να εικάσει.

29
Σεπτεμβρίου / 2017

Στη σχετική συμφωνία παραχώρησης προβλέπεται ότι η Fraport σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να ζητήσει αποζημιώσεις.» Το περιοδικό επισημαίνει πως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες: «η Fraport έδωσε σχετική εντολή σε έναν ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο συνέταξε μια έκθεση για την κατάσταση του συνόλου των ελληνικών αεροδρομίων. Σύμφωνα με την έκθεση υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα: χιλιάδες καμένες λάμπες, χαλασμένες πόρτες, εξαφανισμένοι πυροσβεστήρες ή πυροσβεστήρες που δεν λειτουργούν. Κάποιες ελλείψεις μάλιστα αποτελούν κίνδυνο για τους πολλούς τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα». Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το ποσό που ζητά η γερμανική εταιρεία είναι πολύ υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι πουλήθηκαν στην ιταλική εταιρεία Ferrovie για 45 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, σημειώνεται πως ούτε η Fraport ούτε η ελληνική κυβέρνηση έχουν πάρει θέση σχετικά με το δημοσίευμα.

Αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες της Fraport, εμείς θα πρέπει να σεβαστούμε την σύμβαση, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στον Σκάι ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η εταιρία πρόκειται να διεκδικήσει αποζημίωση ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. 
«Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση υπερβολική πάλι. Έχουμε υπογράψει μια σύμβαση με τη Fraport, με συγκεκριμένους όρους και υποχρεώσεις. Κατά την υλοποίηση της σύμβασης θα προκύψουν και διαφορές, η επίλυση των οποίων επίσης προβλέπεται από την σύμβαση», είπε και πρόσθεσε πως «από όσο γνωρίζω, έχει εκκινηθεί μια διαδικασία επίλυσης τεχνικών διαφορών, ανάμεσα στη Fraport και το ελληνικό Δημόσιο, που θα ολοκληρωθεί και θα έχουμε πολλά τέτοια σε όλες τις συμβάσεις».

ΤΟ ΒΗΜΑ