Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

+9,46% οι αφίξεις εξωτερικού στα Ιόνια το πρώτο οκτάμηνο του 2017

αεροπορικές αφίξεις
03 Οκτωβρίου 2017 / 11:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για το φετινό ποσοστό αύξησης των αεροπορικών αφίξεων ενημερώνει με δελτίο τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος.

Έτσι το πρώτο οκτάμηνο (Γενάρης- Αύγουστος) έκλεισε με ποσοστό αύξησης 9,46%, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε ήδη αυξηθεί κατά +13,20% στις αεροπορικές αφίξεις του εξωτερικού.

Άλλες 5.000 κλίνες του χρόνου

Στην ενημέρωσή του ο Σπύρος Γαλιατσάτος σημειώνει το γεγονός ότι το 2017 λόγω ανακαίνισης βρίσκονταω εκτός λειτουργίας τουλάχιστον 1.000 ξενοδοχειακές κλίνες υψηλών κατηγοριών, επί πλέον των άλλων 4.000 περίπου κλινών που εκσυγχρονίζονται ριζικά, μέχρι και τώρα, από προηγούμενα έτη: «Εκτιμάται ότι το 2018, θα επανέλθουν σε λειτουργία 5.000 κλίνες σε μορφή μάλιστα πολυτελείας, αλλά και τουλάχιστον άλλες 1.000 νέες, καθώς και πολλά άλλα ανακαινισμένα και νέα  καταλύματα.

Έτσι όχι μόνο θα γίνει ένα ακόμα βήμα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην άμβλυνση της εποχικότητας, αλλά και μεγάλη αύξηση στις θέσεις εργασίας, καθώς και στη διεύρυνση της "χωρητικότητας" ακόμα περισσότερων αφίξεων.
Άλλωστε, η στρατηγική της Π.Ι.Ν για αύξηση της ζήτησης με σύγχρονες μεθόδους και την βελτίωση του μείγματος του προϊόντος, όπως είχε διατυπωθεί με σαφήνεια από το 2014 και εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στόχευε στην προέλκυση νέων επενδύσεων, γεγονός που ήδη συμβαίνει, διαχέοντας ταυτόχρονα τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα» καταλήγει το δελτίο τύπου.