Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Εκπαίδευση Vinyana για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, στο Casa Lucia

Casa Lucia
05 Οκτωβρίου 2017 / 13:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το CASA LUCIA φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την εκπαίδευση VINYANA. Ο TEW BUNNAG με τους ιατρούς VICENTE ARRAEZ και SUSY CORTES της Ισπανικής οργάνωσης VINYANA από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου (καθημερινά 4:00μ.μ.-10:00μ.μ.)

στην Κέρκυρα σ΄ένα πρόγραμμα δύο ενοτήτων για να εξοικειωθούμε με τα στάδια των ανίατων ασθενειών και με τις ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους.
Κατάλληλο για επαγγελματίες του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού κλάδου αλλά και για όσους έχουν συγγενείς και αγαπημένους που πλησιάζουν το τέλος της ζωής τους.
Θα απονεμηθούν διπλώματα χρήσιμα όχι μόνο για εργασία σε οργανισμούς υγείας αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται να έχει βασικές δεξιότητες για να συνοδεύσει ένα άτομο που πεθαίνει.
Η πρόοδος στη σύγχρονη ιατρική έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανακουφιστική φροντίδα, ώστε να ελέγχονται πλέον πιο αποτελεσματικά τα επώδυνα συμπτώματα που συνοδεύουν μια ασθένεια. Όμως η παροχή επαρκούς πνευματικής συνοδείας σε άτομα που πλησιάζουν το τέλος της ζωής τους, δηλαδή η παροχή βοήθειας σε στιγμές εσωτερικής κρίσης και αναταραχής, παραμένει ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ περισσότερη προσοχή. Χρειάζεται να φροντίσουμε ώστε η εμπειρία του θανάτου να εξανθρωπιστεί, να ενταχτεί στην κουλτούρα μας και σε βάθος χρόνου η υπηρεσία της πνευματικής συνοδείας να είναι διαθέσιμη σε όλους.
Για το σκοπό αυτό η Vinyana έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για επαγγελματίες και εθελοντές φροντιστές υγείας. Σε αυτήν την εκπαίδευση στην Casa Lucia τρία μέλη της ομάδας Vinyana θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους στην πνευματική φροντίδα για άτομα που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους.
Casa Lucia Σγόμπου