Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προκάτ σχολικές αίθουσες στους Παξούς

προκάτ αίθουσες Παξοί
09 Οκτωβρίου 2017 / 06:27

ΠΑΞΟΙ. Ένα ακόμη χρόνιο αίτημα των κάτοικων και τις σχολικής κοινότητας του νησιού των Παξών ικανοποιήθηκε με προκάτ αίθουσες που επιστρατεύτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα , για την επίλυση προβλημάτων σε σχολικές υποδομές των Παξών στα Βλαχοποπουλάτικα .

Οι τρεις   αίθουσες τοποθετήθηκαν δίπλα στο σχολικό κέντρο σε οικόπεδα που αγοράστηκαν σε μόλις 4 μήνες από τον Δήμο  ενώ γίνονται ενέργειες και  για αδειοδότηση  νέου σχολικού κτηρίου , λόγω της αύξησης των μαθητών στο νησί  ,  σε μία προσπάθεια να λυθεί το μείζον πρόβλημα σχολικής στέγης.
    Άμεσος στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στις προκάτ αίθουσας και να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα θέρμανσης, ώστε οι πρώτοι μαθητές να κάνουν εκεί το μάθημά τους. 
  Σε συνεχή επικοινωνία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων , την Μονάδα Διαχείρισης Ανπατυξιακών ( ΜΟΔ) , το  Υπουργείο  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το γραφείο του Υπουργού Υποδομών ,  κ .Χρήστου Σπρίτζη , βρίσκονταν ο Δήμος Παξών   για την επίλυση του προβλήματος .
     Διαδοχικές συναπαντήσεις  στην Αθήνα για την αίσια και ταχεία έκβαση του αποτελέσματος  , είχε  τόσο ο Δήμαρχος Παξών κ. Σπύρος  Βλαχόπουλος όσο και ο Αντιδήμαρχος  Οικονομικών , Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Ποιότητας ζωής κ. Γιώργος Λύχνος,   ενώ ο Βουλευτής Κέρκυρας  κ .Κώστας Παυλίδης  ήταν από την αρχή της προσπάθειας  αρωγός στη επίλυση του προβλήματος  και παρών στις περισσότερες συναντήσεις .
  Ο Δήμος Παξών εκφράζει  τις θερμές ευχαριστίες  για την συνεργασία  ,  στο γραφείου του Υπουργό Υποδομών κ.Χρήστου Σπρίτζη και ειδικότερα στην κα Ελένη Φλασκή , στην ομάδα της ΜΟΔ  και ειδικότερα στον Πρόεδρο κ Παναγιώτη  Πάντο και  στον πολιτικό μηχανικό της  υπηρεσίας κ. Αναστάσιο Αχείμαστο , στον Πρόεδρο των Κτιριακών υποδομών κ. Βασίλειο Καραγιάννη  και τον διευθυντή αυτής  κ.Θεώδορα   Κυριαζόπουλο .